LOGO CAIB
Contingut
14 gener 2022Conselleria de Mobilitat i Habitatge
Foto noticia

Trasmed, carregadors i transportistes arriben a un acord per prestar el servei de transport de mercaderies perilloses amb la mediació del Govern

Després de diverses reunions i negociacions, el subministrament de les mercaderies perilloses a les Illes Balears queda garantit. La companyia Trasmed Gle ha arribat a un acord amb carregadors i transportistes per seguir prestant el servei entre la Península i les Illes Balears. 

Aquest acord ha permès fletar una embarcació, en substitució del “Ciutat de Maó” que cessa la seva activitat a partir del 26 de gener, per a donar el servei de transport d'aquestes mercaderies. A partir d'aquesta data el subministrament de mercaderies perillosa a les Illes es durà a terme per un embarcació que permetrà el transport de qualsevol mena de mercaderia d'aquestes característiques. El vaixell farà el trajecte Barcelona – Palma – Eivissa – Maó dues vegades per setmana, cobrint amb total garantia les necessitats de proveïment

El Govern de les Illes Balears, juntament amb Marina Mercant, Delegació de Govern i Autoritat Portuària, ha tengut un paper clau en la mediació entre la naviliera, transportistes i carregadors perquè s’arribàs a un acord i no es veiés interromput aquest servei tan essencial per l’arxipelag. 

Així mateix, el Govern està treballant des de diverses línies amb l’objectiu de reduir els costos en el transport de mercaderies perilloses.

Així, per una costat, s'ha proposat al Govern Central la modificació del Reial decret 1034/1999, de 18 de juny, de compensació al transport marítim i aeri de mercaderies, amb origen o destinació a les Illes Balears a fi que aquest tipus de mercaderies perilloses essencials per a la comunitat gaudeixin d'una compensació de fins al 100% sobre el cost del noli.

I d'altra banda, s'està negociant amb l'Autoritat Portuària de Balears la possibilitat de reduir les taxes portuàries per a aquesta mena de mercaderies així com l'habilitació d'espais en el port que millorin les operacions de càrrega i descàrrega d'aquestes mercaderies.