LOGO CAIB
Contingut
26 juny 2020Conselleria de Mobilitat i Habitatge
Foto noticia

SFM destinarà una despesa d'1,9 milions d'euros per sumprimir el pas a nivell de Sa Farinera

\ Aquesta actuació millorarà la seguretat i garantirà l’accés actual al nucli urbà

\ Està previst que les obres comencin dins el mes de desembre de 2020

 

Avui el Consell de Govern ha autoritzat la despesa per a la licitació del contracte d’obres per a la supressió del pas a nivell de sa Farinera (TM de Marratxí), amb un pressupost de licitació d’1.930.785,37 €.

El Govern de les Illes Balears té el compromís de dur a terme, a través de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), les actuacions necessàries per millorar el transport públic a les Illes Balears, compromís que es tradueix, entre d’altres, en actuacions per millorar la seguretat.

Dins aquestes actuacions, el Govern ha fet un esforç important en matèria de supressió de passos a nivell, esforç que continua duent a terme i que ha de culminar amb la supressió de tots els passos a nivell que encara hi ha a la xarxa ferroviària, en aplicació del que disposa la Llei 39/2003, del sector ferroviari, en matèria de supressió i protecció de passos a nivell.

En aquest moment es tramita el conveni entre SFM i l’Ajuntament de Marratxí per permetre el tancament del pas a nivell de sa Farinera, situat al PK 4,285 de la línia Palma-Inca.

L’actuació, per tant, consisteix a suprimir aquest pas a nivell i a construir un pas inferior alternatiu per a vianants. Durant les obres de construcció es mantindrà la circulació ferroviària i l’operativitat de la línia. Així mateix, es pararà atenció especial al compliment de les mesures d’accessibilitat. L’actuació inclou un pas superior sobre el torrent de sa Cova Negra a l’altura dels carrers Verderol i Massanella.

Està previst que les obres, que tenen un termini d’execució estimat de vuit mesos, puguin començar dins el mes de desembre d’enguany.