LOGO CAIB
Contingut
22 febrer 2021Conselleria de Salut i Consum
Foto noticia

Autoritzada la pròrroga del Servei d'Hemodiàlisis a centres de de diàlisis extrahospitalària

\ La pròrroga del servei té una durada de vint-i-quatre mesos i un pressupost de 10,3 M€ 

\ L’hemodiàlisi és un procediment de depuració de la sang per a pacients amb insuficiència renal 


El Consell de Govern ha aprovat la despesa relativa a la pròrroga dels contractes del servei d’hemodiàlisi a centres de diàlisi extrahospitalària per a usuaris derivats pel Servei de Salut. La contractació d’aquesta prestació ve determinada per la necessitat d’administrar els tractaments d’hemodiàlisi -una prestació que forma part de la cartera de serveis del Sistema Nacional de Salut- als pacients amb insuficiència renal remesos pel Servei de Salut. El pressupost d’aquesta pròrroga és de 10.360.000 € i té una durada de 24 mesos. 

L’hemodiàlisi és un procediment de depuració de la sang del pacient a través d’uns filtres denominats hemodialitzadors, i necessita aigua purificada per osmosi inversa. Cada tractament requereix connectar-se a una màquina durant una mitjana de temps de quatre hores.

L’administració dels tractaments d’hemodiàlisi a centres de diàlisi extrahospitalaris permet atendre cada any prop de 200 pacients amb insuficiència renal i dur a terme al voltant de 30.000 sessions anuals. Aquests pacients són derivats de Son Espases, de Son Llàtzer i de l’Hospital Comarcal d’Inca. La contractació d’aquest servei en règim ambulatori suposa posar a disposició dels usuaris, com a mínim, tres centres de diàlisi extrahospitalaris (dos ubicats a Palma i un a Inca). El servei es presta de dilluns a dissabte, de 7.30 h a 20.00 h.