LOGO CAIB
Contingut
16 octubre 2020Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball
Foto noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Presenten als agents econòmics i socials de Menorca el nou equip de direcció de l’AETIB

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, s'ha desplaçat avui a Menorca, on ha mantingut diverses trobades de treball amb la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i els agents econòmics i socials de l'illa.

Negueruela ha viatjat a Menorca acompanyat pel nou equip de direcció de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), Antònia Alomar (Directora) i Esther Callizo (Directora Adjunta), que s'ha presentat davant les principals patronals empresarials i sindicats de Menorca.

La jornada, que ha servit per a avançar en l'anàlisi i monitoratge de la situació econòmica, laboral i turística derivada de la pandèmia provocada pel COVID-19, ha arrencat amb una reunió amb la presidenta del Consell i ha continuat amb una trobada amb les patronals menorquines CAEB, PIMEM, ASHOME i la Cambra de Comerç, amb les quals Negueruela s'ha compromès a intensificar les reunions periòdiques. “Aquesta col·laboració ens permetrà planificar bé la temporada de 2021”, ha manifestat en finalitzar la reunió.

Després d'aquesta trobada, Negueruela ha participat en la presentació d'un dels dos projectes que el Govern d'Espanya ha aprovat com a Pla de Sostenibilitat Turística en Destins. Es tracta del denominat com “Menorca Reserva de Biosfera i Turisme 0CO2”, i se centra en l'aposta de Menorca pel turisme sostenible, segur i saludable, beneficiant-se de la seva condició de Reserva de Biosfera i la seva gran oferta gastronòmica.

Es tracta d'un projecte que, a través de la mobilitat sostenible, pretén connectar terra, mar i cel potenciant el desenvolupament rural, marítim, la gastronomia, el producte local i altres recursos com el cel, sempre amb l'objectiu de mitigar els efectes del canvi climàtic.

Aquest pla comptarà amb un pressupost total de 2,98 milions d'euros i l'aportació de la Secretaria d'Estat serà d'uns 1,19 milions d'euros, el 40% del total, en considerar-se com a destí d'interior.

La Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, a través de la direcció general de Turisme i l'Agència d'Estratègies Turístiques de les Illes Balears (AETIB) ha treballat durant setmanes, de manera conjunta amb la resta d'administracions de les Illes (Consells i ajuntaments) en l'elaboració, organització i presentació de projectes susceptibles de ser aprovats per al seu posterior finançament pel Govern d'Espanya a través del programa Plans de Sostenibilitat Turística en Destins, impulsat el passat estiu.

Durant la presentació, Negueruela ha posat l'accent en la necessitat de mantenir la col·laboració entre administracions de cara a aconseguir un millor posicionament turístic de cada illa i ha destacat la importància d'aconseguir una bona situació sanitària en cada illa, la qual cosa permetrà reiniciar l'activitat quan sigui possible i sempre sota les màximes mesures de seguretat. En aquest sentit, ha manifestat que “la ciutadania ha d'entendre que la salut és el primer per a tenir economia”, només així podran posar-se en marxa amb seguretat els corredors segurs que el Govern d'Espanya negociarà amb els principals països emissors.