LOGO CAIB
Contingut
18 maig 2020Conselleria de Salut i Consum
Foto noticia

L’Institut de Salut Carlos III finança un projecte d'investigació de l’IdISBa sobre el Sars-CoV-2

L’Institut de Salut Carlos III (ISCIII), dependent del Ministeri de Ciència i Innovació, ha finançat amb 25.000 euros la proposta presentada pel Dr. Carles Barceló, investigador del Grup de Malaltia Oncològica Peritoneal de l’IdISBa, centrada a identificar les regions crítiques de les cèl·lules per les quals s’introdueix el virus SARS-CoV-2, a través del receptor, una proteïna anomenada ACE2 .

El projecte pretén determinar com les variants genètiques del receptor ACE2 detectades en població espanyola i en diferents teixits incideixen en la capacitat d’infecció del virus en la covid-19. Aquest estudi podria explicar per què diferents pacients tenen una susceptibilitat, símptomes i resultats diferents de covid-19 segons els polimorfismes del receptor ACE2, és a dir, d'acord amb les diferents variants de la proteïna que pot tenir cada persona.

L’investigador explica que hi ha pacients que entren a la unitat de cures intensives (UCI) amb dificultats respiratòries greus i altres problemes, mentre que d’altres no presenten cap símptoma. El projecte se centra a esbrinar si les variants del receptor ACE2 presents en la població poden ser una de les causes que expliquin això.

El Barceló col·labora amb grups internacionals de referència en l’estudi de la infecció per SARS-CoV-2 d’Alemanya i Canadà, i assegura que espera tenir resultats de l’estudi d’aquí a uns mesos.

Fins al moment, l’ISCIII, a través de la convocatòria extraordinària de projectes d’investigació sobre el SARS-CoV-2 i la malaltia covid-19, ha finançat amb 75.000 € l’estudi de la investigadora de l’IdISBa Dra. Mercedes García, centrat en la investigació de factors immunològics i virològics en covid-19 i la seva correlació amb l’evolució a formes greus de la malaltia, i amb 25.000 € el del Dr. Carles Barceló, que investiga el receptor ACE2, clau en l’entrada del coronavirus en l’organisme.