LOGO CAIB
Contingut
7 abril 2021Conselleria de Medi Ambient i Territori
Foto noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

L’Impost de Turisme Sostenible finança la senyalització del Parc Natural d’Es Trenc- Salobrar de Campos


El projecte ‘Recuperació d’hàbitats i ordenació de l’ús públic del Parc Natural d’Es Trenc-Salobrar de Campos’ ha permès la instal·lació de vint-i-sis senyals en el marc del projecte finançat a través del fons de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) dotat amb 18.534,72€. Els nous senyals faciliten l’ordenació d’accés dels visitants i garanteixen la conservació d’aquest espai natural protegit.

L’actuació ha estat motivada per l’increment i la diversificació d’activitats que s’ha produït els darrers anys i que amenaça l’estat de conservació per la pressió exercida sobre els hàbitats, així com per l’especial fragilitat dels hàbitats dunars, de zones humides i la pertorbació i deteriorament dels paràmetres ambientals.

En total s’han col·locat 22 cartells a diferents punts del domini públic marítim terrestre de l’àmbit del parc natural i altres 4 senyals d’identificació d’equipaments i de cartografia de l’espai a l’aparcament públic de Sa Barralina.

14 d’aquests senyals informen sobre la normativa, identifiquen llocs, equipaments i orienten i distribueixen al visitant en l’espai natural protegit en català, castellà i anglès. Els altres 8 són interpretatius i estan orientats a la comunicació dels valors patrimonials més destacats de l’espai natural protegit.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha destacat el paper de la comunicació amb l’usuari, ja que «donar a conèixer els valors d’aquest espai natural protegit fa que els visitants prenguin consciència i ajudin a garantir la conservació dels ecosistemes com el sistema platja-duna, a la vegada que facilitam la comunicació de les mesures de gestió que es duen a terme per conservar aquest indret i els usos permesos que s’hi poden fer».