LOGO CAIB
Contingut
28 juliol 2022Presidenta
Foto noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Les Balears rebran 3.350 milions d’euros del sistema de finançament autonòmic el 2023, la xifra més elevada de la història


Les Illes Balears rebran l’any que ve, a través del sistema de finançament autonòmic, 677 milions d’euros més que enguany i assoliran la xifra rècord de 3.350 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment del 25,3 %. Així ho han explicat aquest dijous la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i el ministre de Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, Félix Bolaños, després d’una reunió que ambdós han celebrat al Consolat de Mar.

Aquest increment de recursos per als pressuposts del 2023 se situa per damunt la mitjana d’augment de la resta de comunitats, que és del 24 %, i va ser anunciat ahir horabaixa en la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera, a Madrid, a la qual va assistir la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez.

Es tracta de la inversió més important de la història per a uns pressuposts autonòmics i prové, d’una banda, de la liquidació de l’any 2021 (de la qual arribaran a les Balears 884,3 milions d’euros) i de la previsió d’ingressos a compte per al 2023 (de la qual arribaran 2.466,1 milions d’euros).

Francina Armengol ha celebrat que «el full de ruta compatida elaborat entre el Govern i el Govern d’Espanya fa possible resoldre tots els reptes i oferir les millors solucions», fent referència a «la comprensió del que és la realitat insular» que té el Govern d’Espanya i que ha permès fites com l’anunciada avui, però també el factor d’insularitat o els ajuts directes a empreses i a autònoms durant la pandèmia.

«És un increment de recursos històric i això significa una voluntat política i una aposta clara per les comunitats autònomes i pels drets bàsics de la ciutadania», ha afirmat Francina Armengol. La presidenta del Govern també ha assegurat que aquest increment d’ingressos per a la Comunitat Autònoma s’explica per la recuperació econòmica i el dinamisme del mercat laboral que les Illes Balears estan demostrant els darrers mesos. En aquest sentit, ha recordat que, segons les dades de la darrera enquesta de població activa, publicada avui, un de cada cinc nous llocs de treball creats el segon trimestre a Espanya s’ha creat a les Illes Balears.