LOGO CAIB
Contingut
12 maig 2022Presidència
Foto noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La presidenta Armengol fa un recorregut per la fira de divulgació científica i tecnològica de la UIB Ciència per a tothom


La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, ha fet aquest matí un recorregut pels diferents estands de la fira de divulgació científica Ciència per a tothom, organitzada per la Universitat de les Illes Balears i que es durà a terme des d’avui fins dissabte al campus de Palma.

La presidenta ha agraït a la UIB l’organització d’aquest esdeveniment que contribueix a fer feina per un “futur millor”, el qual “ha de passar per l’economia del coneixement i per poder involucrar la joventut en la ciència i la tecnologia”. “Ens falten vocacions tecnològiques i científiques a les nostres illes i tenim molt de talent que volem retenir”, ha dit la presidenta, per afegir que la iniciativa de la UIB “despertarà vocacions” entre els joves que la visitin. Armengol, a més, ha recordat la voluntat del Govern “per fer de la ciència un element de futur per a la nostra població i per a la nostra economia”.. En aquest sentit, ha recordat que actualment s’està  tramitant de la Llei de la ciència al Parlament que contribuirà a assolir aquest objectiu.

Ciència per a tothom és una iniciativa que té com a  objectiu principal fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre els joves. Consisteix en un recorregut per una sèrie d’estants en què alumnes i professors de la UIB mostren i conviden a participar en experiments científics i tecnològics.

En l’edició d’enguany, participaran més de 5.000 alumnes provinents de 71 centres educatius de Mallorca, dels quals 1.072 són estudiants de primària i 3.362 són de secundària. Pel que fa a les demostracions, van a càrrec de devers 500 estudiants i 90 professors de la UIB que hi participen de manera voluntària.

Ciència per a tothom també estarà obert per al públic general el divendres horabaixa de 16:30 a 19:30  i el dissabte matí de 10:00 a 14:00.