LOGO CAIB
Contingut
28 juny 2021Conselleria d'Afers Socials i Esports
Foto noticia

La Conselleria d'Afers Socials forma 25 joves que participen en projectes del Cos Europeu de Solidaritat d'arreu de l'Estat

Un total de 25 joves que acaben de començar un voluntariat del Cos Europeu de Solidaritat (CES) a l'Estat reben entre avui i dijous una formació a l'arribada organitzada per la Conselleria d'Afers Socials i Esports, mitjançant la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies, on aprenen nocions de la cultura i l'idioma i altres aspectes pràctics que facilitaran la seva estada a Espanya.

Els i les joves participants provenen de Portugal, Ucraïna, Països Baixos, França, Itàlia, Sèrbia, Dinamarca, Polònia, Alemanya, Irlanda i Espanya, i participen en programes de voluntariat que es desenvoluparan en els propers mesos a Catalunya, Andalusia, Galícia, Castella-La Manxa i Navarra.

L'activitat, que es farà íntegrament en línia, forma part del suport continu que el programa comunitari ofereix als joves participants abans i durant l'experiència de voluntariat. Després d'aquesta formació, se'n realitzarà una altra a la meitat del projecte per fer-ne una valoració intermèdia i una darrera en acabar, ja en el país d'origen, on es realitza l'avaluació final.

El CES és un programa de la Unió Europea que ofereix a joves d'entre 18 i 30 anys la possibilitat de conèixer altres països i desenvolupar les seves capacitats gràcies a un voluntariat. En concret, ofereix oportunitats de participació en projectes solidaris d'entre 2 i 12 mesos de durada, en tots els països de la Unió Europea i també fora.

A les Illes Balears, el CES està gestionat per la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies de la Conselleria d'Afers Socials i Esports. El director de l'Institut Balear de la Joventut (IBJOVE), Sebastià Lliteres, ha intervingut a la sessió d'avui per donar la benvinguda a les persones participants i destacar la tasca de transformació social que realitzen mitjançant els projectes solidaris.