LOGO CAIB
Contingut
18 desembre 2020Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca
Foto noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Gabriel Bibiloni recorda la figura de Badia i Margarit en el centenari del seu naixement


Les Illes Balears s’han afegit a la commemoració de l’Any Badia i Margarit. Aquest dijous s’ha duit a terme una conferència titulada "Antoni M. Badia i Margarit, una vida al servei de la llengua i del país", a càrrec del professor de la UIB i sociolingüista Gabriel Bibiloni. L’acte ha estat organitzat per la Direcció General de Política Lingüística, adscrita a la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca, i el Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB. Una vuitantena de persones han seguit la conferència a través d’Internet, i també és possible recuperar-la al canal de YouTube de la Direcció General de Política Lingüística. 

La secretària autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, ha presentat l’acte i ha explicat que "des de les Illes Balears, ens feim nostre el bagatge i el llegat d’una persona que va fer de la llengua i el país els eixos centrals de la seva vida". El doctor Bibiloni ha dividit la seva intervenció en dues parts. Primer ha explicat la vida de Badia i Margarit, recordant el compromís i el rigor de qui va ser el director de la seva tesi doctoral. Després ha emfasitzat en l’extensa obra del lingüista, que va abraçar gairebé totes les branques d’estudi de la llengua catalana.

Enguany fa cent anys del naixement del filòleg i lingüista barceloní. L’objectiu de l’Any Badia i Margarit, impulsat per la Generalitat de Catalunya, és posar en relleu, recuperar i divulgar la memòria d'una personalitat que va posar la llengua com a eix principal de la seva vida. Badia i Margarit va dur a terme una gran tasca científica durant més de 70 anys i ha deixat empremta en el patrimoni col·lectiu dels ciutadans dels territoris de parla catalana.