LOGO CAIB
Contingut
6 abril 2021Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat
Foto noticia

El dispositiu de vigilància anti-COVID coordinat per Emergències ha realitzat 470 inspeccions durant el període especial de Setmana Santa

El dispositiu extraordinari coordinat per la Direcció General d’Emergències per controlar el compliment de les mesures de protecció front la COVID 19 ha realitzat un total de 470 inspeccions a bars, restaurants i hotels de totes les illes durant el període especial de Setmana Santa.

Des de dia 26 de març fins ahir, l’operatiu coordinat per la Direcció General d’Emergències, en el què han participat inspectors del Govern i forces i cossos de seguretat, incloses les policies locals, ha realitzat 293 inspeccions a Mallorca, 10 a Menorca, 165 a Eivissa i 13 a Formentera.

En general i tenint en compte el bon temps que ha hagut tots aquestes dies de festa, s’ha observat un alt grau de compliment de les mesures, tant per part dels establiments com dels usuaris, a excepció de les aglomeracions multitudinàries que ha hagut a les platges durant el cap de setmana.

La gran majoria d’actes aixecades i rebudes fins ara per la DG Emergències han estat per no respectar el nombre de persones convivents per taula i per fumar a menys de dos metres de la zona de terrassa.  Per illes, s’han rebut fins ara 258 actes de denúncia a Mallorca, 82 a Eivissa, 13 a Menorca i 1 a Formentera. Cal recordar que les forces i cossos de seguretat, incloses policies locals, no envien les seves denúncies a la DGEmergències de forma immediata, sinó amb posterioritat, per la qual cosa el registre es va completant a mesura que arriba la informació.

Per altra banda, el dispositiu d’inspecció ha precintat quatre establiments, durant aquest període. Dos d’ells es van clausurar a Palma per deficiències sanitàries molt greus identificades durant les inspeccions, tal com es fa també dintre del funcionament habitual de la inspecció sanitària a les Illes Balears. També s’han precitat dos establiments, un a Palma i un altre a Formentera, per incompliment reiterat de mesures anti-covid (horari d’obertura, persones a l’interior, aforaments).

Igualment, els cossos i forces de seguretat han actuat davant les festes il·legals, i han donat resposta a les telefonades de ciutadanes i ciutadans a diferents illes denunciant incompliments de les mesures COVID-19.

La bona col·laboració i coordinació amb les diferents forces i cossos de seguretat i el cos d’inspectors del Govern ha permès mantenir un alt nivell de presència a les zones on s’havien detectat més incompliments. És d’agrair la seva col·laboració i també l’esforç de la ciutadania, que clarament ha volgut complir i ajudar a fer complir les mesures, que són imprescindibles per limitar els contagis.