LOGO CAIB
Contingut
10 juny 2021Conselleria d'Educació i Formació Professional
Foto noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El conseller d’Educació i Formació Professional i el batle de Calvià han visitat avui les obres de construcció del nou edifici del CEPA de Calvià

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, acompanyat del batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha visitat avui les obres de construcció del nou edifici del Centre d’Educació de Persones Adultes del municipi. A la visita també hi han assistit el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, així com la tinenta de batle d’Educació, Olga Granados, la primera tinenta de batle, Nati Francés, el regidor de la zona de Magaluf, Marc López, i la directora del CEPA Calvià, Francisca Muñoz.

Les obres es van iniciar fa unes quantes setmanes i tenen un període d’execució de divuit mesos.

El projecte suposa una inversió total de 4.495.628 euros, finançats al 50  % pel Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament de Calvià en el marc del Conveni de col·laboració entre el Govern i l’Ajuntament.  El consistori ha estat l’encarregat de licitar el projecte de construcció.

El centre es construeix en una parcel·la de 5.194 m2 situada en la confluència dels carrers Galió i Góngora del nucli urbà de Magaluf i constarà de dues plantes (planta baixa i primer pis).

El nou edifici tindrà 2.166 m2 construïts, amb deu aules polivalents, quatre tallers, una aula taller sociosanitari i cuina, un laboratori, una biblioteca, despatxos, departaments, sala de professorat i un espai polivalent.

Martí March ha destacat «l’important paper que tenen els centres educatius per a les persones adultes a l’hora de plantejar noves oportunitats formatives, atès que afavoreixen vies laborals alternatives, a més de contribuir a l’educació permanent dels ciutadans».

El batle de Calvià ha destacat la importància de construir un nou centre de persones adultes, perquè les condicions de l'actual edifici no són les desitjables. I és que, per a Alfonso Rodríguez Badal, «treballar per a l'educació és també dignificar els espais educatius».

Tant el batle com el conseller han posat en valor la col·laboració entre ambdues administracions per l'aposta que suposa per les polítiques de segona oportunitat en les etapes formatives, així com el procés de formació continuada al llarg de la vida.

Nou centre de persones adultes

El CEPA Calvià és un centre d'educació per a persones adultes creat gràcies a un conveni entre la Conselleria d'Educació i l’Ajuntament de Calvià. Compta amb una oferta formativa molt àmplia, des de grups d'alfabetització fins a cicles formatius, passant per grups de preparació per a proves d'accés a la universitat, cursos d'idiomes, etc.

L'àmbit geogràfic del CEPA Calvià és també molt ample: comprèn tota la zona d'Andratx (s'Arracó, Andratx, Port d'Andratx) i la zona de Calvià (El Toro, Magaluf, Portals Nous, Santa Ponça, Palmanova, etc). Actualment compta amb més de 800 alumnes, la meitat dels quals cursen estudis reglats.

El nou CEPA substituirà l'antic edifici municipal de Sa Porrassa, que té problemes d'espai i no pot donar respostes a les necessitats actuals.

Metodologia d'avantguarda

El projecte, dissenyat per l'Ajuntament de Calvià, ha incorporat per primera vegada la metodologia BIM (building information modelling) en la licitació pública. Es tracta d'un nou sistema de treball basat en la digitalització i col·laboració entre agents al llarg de tot el cicle de vida d'una edificació o infraestructura. La implantació d'aquesta metodologia suposa un canvi radical en la forma tradicional de treball en el sector de la construcció, ja que el treball col·laboratiu comporta estalvis en costs i temps i un increment en la qualitat.