LOGO CAIB
Contingut
26 juny 2019| <9ªL> Conselleria de Presidència

Campanya contra el malbaratament d'aigua de visitants i locals

Un equipatge especial esperava els passatgers d’alguns dels vols que van aterrar a l’aeroport de Palma durant el mes de maig. Les seves reaccions són les protagonistes d’una nova campanya del Govern de les Illes Balears en funcions per a l’ús responsable de l’aigua, enguany dirigida principalment a canviar la percepció dels visitants sobre el seu consum.

Al vídeo, amb versions en català, castellà, anglès i alemany, es pot veure com una maleta transparent i formada per dos recipients compara la mitjana de pluges a l’estiu a les Balears amb la dels llocs d’origen dels viatgers, que en tots els casos és molt superior, mentre que dues més anuncien als passatgers que les Balears «tenen moltes coses, però poca aigua» i els conviden a estalviar-ne durant les seves vacances.

«Amb aquesta quantitat d’aigua i l’afluència de turistes... tothom pot veure que no és suficient», explica un dels visitants, que acaba d’arribar de Manchester. «Quan ets a casa i veus que tens tants rius, assumeixes que tothom els té», reconeix un altre.

La campanya arriba en un moment especialment delicat pel que fa a les reserves hídriques. Al maig, el seu estat ha caigut dos punts respecte del mes anterior i s’ha situat en el 58 % de mitjana, i la manca de precipitacions al juny fa preveure que la situació no millorarà.

El lloc web aigua.caib.es, amb un seguit de recomanacions de la Conselleria de Medi Ambient per estalviar aigua, completa l’acció, que es difon per televisió, ràdio, premsa, cinema, tanques publicitàries i les xarxes socials del Govern.