LOGO CAIB
Contingut
20 novembre 2020Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca
Foto noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Cambra de Comerç i Educació han celebrat avui la V Trobada d’FP Dual

\ La Trobada s’ha emmarcat dins la fira nàutica virtual Balearic Yacht Show i en aquesta ocasió s’ha centrat en el sector nàutic

\Aquest curs per primera vegada, s’ha implantat la modalitat dual al cicle formatiu de grau mitjà de Manteniment d’embarcacions d’esbarjo

 

La Cambra de Comerç de Mallorca i la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca han celebrat avui dins el marc de la fira nàutica virtual Balearic Yacht Show, la V Trobada d’FP Dual. Una Trobada que en aquesta ocasió s’ha centrat en el sector nàutic tot aprofitant que durant aquest curs s’ha implantat per primera vegada en la modalitat dual el cicle formatiu de grau mitjà de Manteniment d’embarcacions d’esbarjo.

Sota el títol de “Formar entre l’escola i l’empresa. La nova FP dual: Manteniment d’embarcacions d’esbarjo”, la finalitat de la trobada és donar a conèixer i compartir entre les empreses del sector nàutic aquesta modalitat de formació que combina la formació en un centre educatiu i la formació en una empresa amb un contracte de formació i aprenentatge remunerat.

L’acte ha consistit en una taula rodona que ha comptat amb la participació de Josep Lluís Aguiló, vicepresident de la Cambra de Comerç de Mallorca i president de la Comissió de Formació d’aquesta entitat; Antoni Baos, director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors; Miquel Estarellas i Roberto Martorell, director i tutor d’FP dual, respectivament, del CIFP Juníper Serra (Palma); Margarita Dahlberg, membre de la junta directiva de l’Associació d’Empreses Nàutiques de les Illes Balears (AENIB) i responsable de la Comissió de Formació del Balearic Marine Cluster, i Cristina Julià, responsable del Departament de Formació de la Cambra de Comerç de Mallorca.

També hi han intervingut mitjançant la projecció d’un vídeo alumnes del CIFP Juníper Serra del cicle formatiu de grau mitjà de Manteniment d’embarcacions d’esbarjo en la modalitat dual, els quals han explicat la seva experiència i visió respecte als inicis d’aquests ensenyaments. En aquest sentit, s’ha de destacar que aquest cicle s’ha implantat com a novetat durant aquest curs al CIFP Juníper Serra. Igualment, tots els interessats que prèviament s’havien inscrit a la trobada hi han pogut participar i seguir en directe l’esdeveniment a través de la plataforma virtual de la Balearic Yacht Show.

Amb l’objectiu de fomentar la FP Dual entre les empreses

Durant la seva intervenció, el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors ha fet referència a l’oferta d’FP dual a la qual avui en dia es pot tenir accés i a l’aposta per aquest tipus de modalitat formativa que de cada vegada compta amb més adeptes. En concret, s’ha de remarcar que durant aquest curs s’han ofertat 300 places d’FP dual a 12 centres de Mallorca. En total, s’imparteixen 14 cicles diferents, 8 de grau superior i 6 de grau mitjà. La demanda de sol·licituds ha superat totes les expectatives ja que hi ha hagut prop de 600 sol·licituds, cosa que ha fet que per primera vegada s’hagi generat una llista d’espera. A més, d’ençà que la Cambra de Comerç i la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca treballen conjuntament per al foment de l’FP dual més de 500 empreses s’han adherit al projecte.   

Cicles FP dual

Actualment els cicles que es poden cursar a Mallorca en aquesta modalitat són els següents:

Família professional d’Administració i gestió

- Grau mitjà de Gestió administrativa

- Grau superior d’Assistència a la direcció

- Grau superior d’Administració i finances

Família professional de Comerç i màrqueting

- Grau superior de Gestió de vendes i espais comercials

Família professional d’Electricitat i electrònica

- Grau mitjà d’Instal·lacions elèctriques i automàtiques

- Grau superior de Sistemes electrotècnics i automatitzats

Família professional d’Hoteleria i turisme

- Grau mitjà de Cuina i gastronomia

- Grau mitjà de Serveis en restauració

Família professional d’Informàtica i comunicacions

- Grau superior de Desenvolupament d’aplicacions multiplataforma

- Grau superior d’Administració de sistemes informàtics en xarxa

- Grau superior de Desenvolupament d’aplicacions web

Família d’Indústries alimentàries

- Grau superior de Vitivinicultura

Família de Transport i manteniment de vehicles

- Grau mitjà d’Electromecànica de vehicles automòbils

- Grau mitjà de Manteniment d’embarcacions d’esbarjo

 

Els cicles formatius de formació professional dual estan cofinançats pel Fons Social Europeu en el marc del Programa Operatiu del Fons Social Europeu de les Illes Balears 2014-2020.