LOGO CAIB
Contingut
5 agost 2022Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura
Foto noticia

288 comunitats de veïnats es podran beneficiar de les ajudes europees per millorar infraestructures de telecomunicacions en edificis residencials

La conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura ha aprovat la convocatòria de la concessió de subvencions per a l’execució de diverses actuacions de millora de les infraestructures per a telecomunicacions d’edificis residencials en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR). La convocatòria del Programa UNICO (Universalizació d’Infraestructures Digitals per a la Cohesió) està dotada amb 1.696.200 € per atendre fins a 288 sol·licituds de comunitats de veïnats a les Illes Balears.

Es podran demanar ajudes fins a un import màxim de 16.600 € per dur a terme projectes d’instal·lació o modernització de les infraestructures comunitàries de telecomunicacions per a edificis de 35 habitatges on es tingui que renovar-se la infraestructura TDT, ràdio i banda ampla o fins a 11.882.50 € per a edificis dels mateixos habitatges si tan sols es contempla la renovació de la infraestructura de banda ampla ultra ràpida. Aquestes ajudes cobreixen el 70% del cost de la instal·lació en edificis d’ús residencial o conjunts d’edificacions construïts abans de l’any 2000.

L’objectiu és la renovació i la sostenibilitat d’infraestructures, la millora de l’equipament que permeti allotjar les infraestructures de telecomunicacions situades en edificis per optimitzar el desplegament de xarxes i aconseguir un menor consum d’energia. Aquestes actuacions han de ser interès per la comunitat de veïnats que, per exemple, encara no tinguin unificada la capçalera de televisió i, per tant, disposin de diverses antenes a la teulada o a la façana o també vulguin amagar el cablejat de telecomunicacions que, al llarg del temps, s’hagi anat instal·lant per la façana.

Es podran beneficiar d’aquesta ajudes, finançades amb fons europeus, les comunitats de propietaris o conjunt d’edificacions presentant la sol·licitud abans del 17 de novembre d’aquest any.