LOGO CAIB
Contingut
18 gener 2022Conselleria de Medi Ambient i Territori
Foto noticia

El Parc Natural de Mondragó compta amb un nou dipòsit d’aigua per a la lluita contra els incendis forestals


El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, el director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, i el gerent de l'IBANAT, Joan Ramon, han visitat el Parc Natural de Mondragó, on s'hi ha acabat d'executar un nou dipòsit d'aigua per a la lluita contra els incendis forestals.

La infraestructura té una capacitat de 75 m³ i donarà servei principalment als mitjans d'extinció de la zona del migjorn de Mallorca. Les obres han consistit en l'anivellament del terreny, la instal·lació del dipòsit i l'ompliment d'aigua mitjançant una autobomba.

Mir ha destacat la "importància de millorar constantment els mitjans tècnics que ens permetin garantir el bon funcionament de tot l'operatiu, a la vegada que es dona compliment a una de les línies prioritàries d'inversió dels fons recaptats amb l'impost de turisme sostenible com és la que va dirigida a l'optimització de l'ús de l'aigua, en aquest cas mitjançant l'emmagatzematge a punts estratègics".

Per la seva banda, Ramon ha fet èmfasi en l'ampliació de les estructures de defensa contra el foc, ja que "afavoreix el subministrament d'un bé escàs i fonamental com és l'aigua als mitjans terrestres i aeris" i ha recordat que "l'època de l'any que ens trobem és òptima per acomplir tasques de prevenció d'incendis forestals creant faixes de seguretat en els perímetres de les cases".

La instal·lació del dipòsit s’ha finançat amb fons de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) en el marc d’un projecte que té per objectiu crear una xarxa òptima de dipòsits a les zones amb alt valor ecològic que s'ajusti a les necessitats de l'operatiu d'extinció d'incendis forestals. Altres quatre s'han construït a Santa Maria, Ciutadella, Sant Lluís i a La Mola, per un import total de 109.000 €.

Durant la visita al Parc Natural el conseller ha presentat, també, la restauració d’una antiga barraca on s’hi ubicarà un magatzem agrícola que facilitarà les feines de manteniment a l'equip de gestió i conservació del Parc Natural. Es tracta d'una caseta de vint metres quadrats situada en les proximitats de la platja de Ses Fonts de n'Alis (Cala Mondragó). S'hi ha reformat la teulada i les quatre façanes per un import de 14.326 €.