LOGO CAIB
Contingut
1 juny 2020Conselleria d'Afers Socials i Esports
Foto noticia

Santiago demana al CSE que no apliqui el protocol bàsic de la COVID-19 a l’esport federat no professional

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha remès una carta a la presidenta del Consell Superior d’Esports (CSE), Irene Lozano, per demanar-li que modifiqui el protocol bàsic d’actuació per tornar als entrenaments i al reinici de les competicions federades i professionals.  Santiago, escoltat el sector, li proposa que no s’apliqui aquest protocol tan estricte a l’esport federat no professional. 

La proposta de la conselleria és que només sigui d’obligat compliment per a les lligues professionals, els centres d’alt rendiment i els de tecnificació. Santiago  aposta perquè la resta d’entitats esportives no professionals segueixen els criteris marcats per la normativa general i específica de l’Estat d’Alarma. 

La conselleria, que ja havia transmès en diverses ocasions el seu malestar al CSE,  troba que, tal i com està establert, és d’impossible compliment pels equips més modests. A la missiva que s’adjunta explica que el protocol actual, i que és d’obligat compliment, no és viable per l’esport federat no professional.  

Santiago demana a Lozano que si no fos possible la petició inicial de la Conselleria el CSE estableixi un protocol bàsic d’actuació simplificat orientat a la gran majoria d’entitats esportives i clubs, amb l’excepció de les lligues professionals, CAR, CEAR i CETD/CTD. Sempre, insisteix Santigo, que es garanteixin les mesures de seguretat establertes per Salut Pública i s’adapti «a les capacitats de funcionament reals de la gran majoria d’entitats esportives de les Illes Balears i de la resta d’Espanya».