LOGO CAIB
Contingut
15 juny 2020Conselleria de Salut i Consum
Foto noticia

Les Balears representaran les comunitats espanyoles a la Formació de Consum del Consell de la UE a partir de l’1 de juliol


Les Illes Balears, a través de la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, seran les representants de les comunitats autònomes espanyoles a la Formació de Consum del Consell de la Unió Europea durant el segon trimestre de 2020, sota la presidència d’aquest organisme per part d’Alemanya. L’arxipèlag agafarà així el relleu a la comunitat autònoma de Cantàbria que, fins a l’1 de juliol, ocupa aquesta posició.

Avui s’ha duit a terme la reunió sobre la coordinació autonòmica en la formació de consum del Consell de la UE, en la qual s’ha informat que durant el proper semestre es prioritzarà l’elaboració d’una nova Agenda del Consumidor. Així mateix, les Illes Balears també hauran de proposar una posició comuna entre totes les CA, i trametre-la al ministeri competent perquè la defensi.

A aquesta trobada han assistit membres de la comunitat autònoma de Cantàbria; el conseller d’Afers Autonòmics de la Representació Permanent d’Espanya davant la UE, Santiago Rodríguez, i el conseller de Sanitat i Consum de la REPER, Carlos Crespo,. Per part de la comunitat autònoma de les Illes Balears hi han participat Félix Alonso, director general de Consum; Jesús Cuartero, cap del Departament de Protecció i Defensa dels Consumidors; María Dulce García, cap del Servei d’Educació, Formació i Relacions Institucionals; Mateu Martí, cap de secció de normativa de consum; Antoni Vicens, director general d’Afers Exteriors, i Patricia Dueñas, cap del Servei d’Acció Exterior.