LOGO CAIB
Contingut
18 juny 2020Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat
Foto noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La consellera Costa comparteix amb el Consell de la Cultura les actuacions dutes a terme per fer front a la COVID-19


La Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, en el marc del desplegament del Pla de Cultura de les Illes Balears, ha celebrat avui telemàticament un nou Consell de la Cultura de les Illes Balears (CCIB), el primer des de la declaració de l’Estat d’Alarma i que ha comptat amb l'assistència de més de 30 membres de l'àmbit cultural.

La presidenta del CCIB i consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, ha informat els assistents de les polítiques culturals derivades de la COVID-19 i que inclouen la convocatòria del Fons Extraordinari per a la Sostenibilitat de les Indústries Culturals amb 1,4 milions d'euros d'ajuts per a empreses, autònoms, associacions i entitats sense ànim de lucre i per a fires, festivals i jornades culturals.

La consellera Costa ha explicat que aquest Fons Extraordinari per a la Sostenibilitat de les Indústries Culturals estableix línies d'ajudes per donar suport a les indústries culturals dels sectors de les arts escèniques, les arts visuals, la literatura, el pensament, el còmic i la il·lustració, la música, l’audiovisual, i el patrimoni i la gestió culturals de les Illes Balears amb la finalitat de pal·liar els efectes que ha causat la pandèmia de la COVID-19.

A més, ha informat de la interlocució permanent que la conselleria de Cultura ha mantingut amb representants de tots els àmbits del sector cultural de les Illes Balears mitjançant reunions telemàtiques per a conèixer les necessitats i traçar-ne polítiques ajustades. El contacte amb el sector inclou la recopilació d’informació i ajudes específiques de cultura, l’enviament de documentació, així com reunions per informar de la línia extraordinària GOIB-ISBA, un finançament bancari en condicions avantatjoses a pimes i autònoms, ja que les operacions queden avalades en un cent per cent i el Govern cobreix el pagament dels interessos i també la comissió de l’aval. En aquest sentit, Costa ha confirmat l’aprovació de 44 operacions per valor de 4,2 milions d’euros, que han injectat liquiditat al sector.  

Per altra banda, la presidenta del CCIB ha recordat la feina transversal que es duu a terme amb l’Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (IBASSAL) per a atendre les necessitats i resoldre els dubtes del sector cultural a les diferents fases del desconfinament i la transició a la nova normalitat.  
Costa ha celebrat que la reunió del Consell de la Cultura "hagi permès explicar i seguir avançant en les polítiques culturals amb la col·laboració i coordinació imprescindible dels consells insulars, més necessàries que mai".   

Quant als equipaments propis, Costa ha volgut destacar la feina de la Biblioteca Can Sales, l’Arxiu del Regne de Mallorca i el Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera (MAEF), que han mantingut la seva activitat durant el confinament de manera virtual amb propostes a través de les xarxes socials i les seves webs.      

Els representants institucionals han pres nota de les aportacions dels participants en aquesta plataforma creada pel disseny i planificació de les polítiques públiques.

El Consell de la Cultura és un organisme consultiu, de participació, coordinació i assessorament del sector cultural i de la ciutadania en el desenvolupament de les polítiques públiques en matèria de cultura. Aquest òrgan, creat el febrer de 2019, integra persones, entitats i institucions per reflexionar, debatre i dialogar entorn de les estratègies i actuacions del Govern de les Illes Balears en l'àmbit cultural.