LOGO CAIB
Contingut
23 febrer 2021Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura
Foto noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Els artistes de Fira B! protagonitzen la nova temporada d'Entusiastes


Els artistes participants del Mercat Professional de Música i Arts Escèniques Fira B!, organitzat per l'Institut d'Estudis Baleàrics, protagonitzen la nova temporada del programa cultural transmèdia de ràdio, televisió i xarxes d’IB3, Entusiastes. El programa de l'ens públic torna amb més continguts que es podran seguir a partir d’avui al YouTube del programa i a partir de dissabte 27 de febrer, a les 12.30 h, a la televisió pública de les Illes Balears.

Aquesta nova temporada, l’espai cultural compta amb la participació de l’Institut d’Estudis Baleàrics, ja que tots els artistes que surten als nous vídeos han assistit a la Fira B!. Així mateix, també s’ha inclòs la creació dels vídeos a artistes que han tret el màxim de puntuació a la darrera convocatòria de l’Institut d’Estudis Baleàrics, que enguany compleix 50 anys.

Per això, en la nova temporada d’Entusiastes, gran part de les peces que es podran veure estaran centrades en les arts escèniques (teatre, dansa, música) i en les seves disciplines com ara el circ, recitals i performance.

Alguns dels artistes que podrem veure seran els mallorquins, com la compositora, instrumentista i cantant Maika Makovski, Luis Alberto Segura, fundador del grup de música rock (L.A), el pianista menorquí Marco Mezquida, la violinista eivissenca Lina Tur i el director teatral i actor Miquel Costa d’Espai_F – Formentera.

El projecte transmèdia Entusiastes, en poc més d’un mes, arribarà als cinc anys des que es va estrenar en el mitjà de comunicació públic de les Illes Balears. Va ser l’11 d’abril de 2016 quan, per primera vegada, es creava una marca que donava suport i difonia la cultura de les Illes Balears i els seus protagonistes amb uns formats adaptats a les noves formes de consum i a totes les plataformes.

D’aquesta manera i fent una ullada cap enrere, podem dir que han passat per aquest espai més de 500 entusiastes. Concerts, monogràfics, obres ràpides, entreartistes, estudi... són només algunes de les seccions del programa.

Els primers vídeos que podrem veure aquesta setmana a les xarxes socials i dissabte a la TDT són: ‘Estudi’ amb Bàrbara Nicolau, ‘Entreartista’ amb Oliver vs Costa, ‘Monogràfic’ al C.IN.E Sineu i ‘Concert’ amb Saxophobia.

Entusiastes també s’emet a la ràdio pública balear de dilluns a dijous a les 20 h i està presentat per Mariona Forteza i Anna de la Salud.

Podeu seguir el programa a les xarxes socials a Instagram amb l’usuari @entusiastesib3 i al canal de YouTube: youtube.com/entusiastes.