LOGO CAIB
Contingut
17 març 2020Conselleria de Salut i Consum
Foto noticia

El Servei de Salut autoritza la renovació automàtica dels tractaments farmacològics per dos mesos


El Servei de Salut ha autoritzat la renovació automàtica dels tractaments farmacològics per un període de dos mesos. Aquesta ampliació permetrà prorrogar les prescripcions, de manera que s’evitarà que els pacients hagin de tramitar la renovació a les consultes de medicina de família.

La renovació automàtica s’ha implementat fins ara sobre un total de dues-centes mil prescripcions de productes, però el Servei de Salut continua treballant per incrementar-ne la xifra. S’ha pogut aplicar als tractaments introduïts en el sistema de Recepta Electrònica com a tractaments crònics, que els metges de família han de renovar cada cert temps. Per tant, tots els tractaments que tenien dispensació pendent s’han renovat per un període de dos mesos.

A més, a partir d’ara tots els medicaments introduïts en el sistema de Recepta Electrònica es podran passar a cercar a la farmàcia fins a quinze dies abans de la data d’inici del tractament —no deu dies, com es feia fins ara—, per evitar que els usuaris de la sanitat pública hagin d’acudir a les farmàcies amb tanta assiduïtat.

En els casos dels tractaments que no s’hagin pogut renovar automàticament, el pacient afectat pot telefonar al 902 079 079 o al 971 437 079 per demanar que el seu metge de família li renovi la prescripció sense haver d’acudir a la consulta.