LOGO CAIB
Contingut
21 juliol 2021Conselleria de Salut i Consum
Foto noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

220 residents comencen la formació especialitzada en els centres sanitaris públics de les Illes Balears


Un total de 220 residents començaran enguany la formació especialitzada en els hospitals públics i concertats de les Illes Balears i els centres d’Atenció Primària,  ha explicat la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, durant l’acte de benvinguda que ha tengut lloc a l’Hospital Universitari Son Espases i al qual s’han connectat per videoconferència la resta centres públics. En l’acte també ha participat el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i la directora general de Recerca en Salut, Formació i Acreditació, Asunción Sánchez.

Del total de 225 places que es varen oferir enguany s’han ocupat 220, el 97,8%, i les titulacions d’aquests residents són:  160 professionals de medicina, 47 professionals d’infermeria, 4 de psicologia, 6 de farmàcia, 1 de química, 1 de biologia i 1 de radiofísica. Durant els propers anys es formaran en les especialitats que les Illes Balears tenen acreditades per a la formació sanitària especialitzada.

Distribuïts per illes,  193 residents faran la formació especialitzada a Mallorca, 22 a Eivissa i 5 a Menorca. Per centres, l’Hospital Universitari Son Espases n’acollirà, 57; l’Hospital Son Llàtzer, 25; l’Hospital de Manacor, 3, i l’Hospital Can Misses, 3. La resta es distribuiran entre les diferents unitats docents multiprofessionals i d’Atenció Primària.

Segons l’especialitat, els professionals hauran de fer entre 4 i 5 anys de formació; els de radiofísica i radiofarmàcia en faran 3, i els d’infermeria n’hauran de fer 2.

 

Unitats docents i places noves

Els residents es formaran en les unitats docents de l’Hospital Universitari Son Espases, de l’Hospital Universitari Son Llàtzer, de l’Hospital de Manacor, de l’Hospital Can Misses, d’Atenció Familiar i Comunitària de Mallorca, de Salut Mental, de Comares, de Pediatria, de Medicina Familiar i Comunitària de Menorca, d’Atenció Familiar i Comunitària d’Eivissa, de Geriatria a Sant Joan de Deu i de Salut Laboral.

L’acreditació de places a les Illes Balears continua creixent i enguany s’han incorporat per 6 places noves d’especialistes: una d’otorinolaringologia a Son Llàtzer, una de cirurgia general a l’Hospital Manacor i una de medicina intensiva a Can Misses. A més, a la unitat docent multiprofessional de Salut Mental s’incorporen 1 psicòleg i 2 infermeres a l’Hospital Comarcal d’Inca per primera vegada.

Aquesta mateixa setmana la Comunitat Autònoma de Illes Balears ha enviat l’oferta de formació sanitària especialitzada al Ministeri de Sanitat, que augmenta el proper any a 232 places.