7 febrer 2022 <10aL>Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat

CONSELL DE GOVERN: APROVAT EL DECRET LLEI DE MESURES PER REDUIR LA TEMPORALITAT EN L’OCUPACIÓ PÚBLICA DE LES ILLES BALEARS CConsell de Govern

CONSELL DE GOVERN: APROVAT EL DECRET LLEI DE MESURES PER REDUIR LA TEMPORALITAT EN L’OCUPACIÓ PÚBLICA DE LES ILLES BALEARS

\ Una mesa de negociació entre totes les administracions permetrà fixar criteris homogenis per a l’estabilització de places interines

\ Es crearà també una comissió entre Govern, consells i ajuntaments per coordinar l’execució del procés

El Consell de Govern ha aprovat un decret llei d’establiment de mesures per a la reducció de la temporalitat en l’ocupació pública de les Illes Balears, a proposta de la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat.

L’objectiu és donar compliment a la Llei estatal 20/2021, de 28 de desembre, la qual pretén combatre la temporalitat en l’Administració pública, reduint-la per sota del 8 %, i afavorir l’estabilització de places interines. De fet, la Llei exigeix que el procés d’estabilització hagi acabat abans del 31 de desembre de 2024 i els processos selectius s’han d’haver ofert abans de l’1 de juny d’enguany, fet pel qual el Govern ha optat per la fórmula del decret llei.

Per a afavorir-ho, el Decret llei determina uns àmbits concrets de negociació que permetin aprovar mesures que facin possible l’aplicació de la reducció de la temporalitat en l’ocupació pública de les Illes Balears, i permetin coordinar i establir criteris d’actuació homogenis. S’estructura en dos articles, una disposició derogatòria i una disposició final.

El Decret llei preveu la creació, de manera transitòria i únicament per a aquest procés, d’una mesa de negociació específica de totes les administracions de les Illes Balears que permeti fixar uns criteris homogenis per a totes les administracions en l’execució dels processos d’estabilització que es preveuen en la Llei estatal, des de la necessària negociació sindical. Aquesta mesa es crearà mitjançant l’addició de dues disposicions transitòries de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

S’exceptua de l’àmbit de negociació d’aquesta mesa el personal docent, que té un marc normatiu propi, i el personal estatutari, que té el seu propi àmbit de negociació per les seves característiques i particularitats.

Així mateix, la normativa aprovada pel Consell de Govern també preveu la creació d’una comissió formada per representants de diferents administracions, amb presència de l’Administració de la Comunitat Autònoma i les administracions insulars i locals, amb l’objectiu de coordinar l’execució dels processos d’estabilització, mitjançant els criteris aprovats en la Mesa de Negociació.

Finalment, el Decret llei preveu una mesa de negociació per a tot el sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, amb la finalitat de negociar el desenvolupament de les condicions de treball comunes, aprovar un acord marc per a tot el sector públic i per fixar uns criteris homogenis en l’execució dels processos d’estabilització.