LOGO CAIB
Contingut
29 juliol 2021Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

Reactivació econòmica: L’EPA del segon trimestre registra una ocupació de 562.300 persones, amb un creixement de 60.300 persones respecte al primer trimestre NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Reactivació econòmica: L’EPA del segon trimestre registra una ocupació de 562.300 persones, amb un creixement de 60.300 persones respecte al primer trimestre

Les Illes Balears són la comunitat on més ha crescut l’ocupació, aportant un de cada 8 nous llocs de feina al conjunt d’Espanya

L’ocupació del segon trimestre de 2021 s’ha situat en 562.300 ocupats, segons les dades de la darrera Enquesta de Població Activa (EPA), publicada avui per l’INE. Aquesta xifra, presentada avui en roda de premsa pel conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, suposa un important increment de 60.300 persones respecte al trimestre anterior i, en tot cas, que les Illes Balears tornen a liderar la creació d’ocupació a Espanya, on 1  de cada 8 nous llocs de feina s’ha creat a l’arxipèlag.

En termes interanuals, les Illes Balears ja tornen a mostrar registres positius. Per primera vegada des de l’inici de la pandèmia, la Comunitat Autònoma va registrar 50.000 persones ocupades més que fa un any, un increment del 9,8 per cent, i gairebé el doble que la mitjana nacional (que ha registrat un increment de l’ocupació interanual del 5,7%).

El conseller ha indicat que amb aquestes xifres ja s’observa una clara reactivació econòmica durant el segon trimestre de l’any, molt més intensa que en el conjunt de l’Estat i, en especial, molt més ràpida que la resta de comunitats turístiques.

Així mateix, Negueruela també ha expressat que en aquest tercer trimestre continuarà observant-se la tendència de recuperació de l’activitat a les Illes Balears, tot i que ha advertit que el context segueix estant ple de dificultats degut a l’evolució de la pandèmia.

L’atur cau en 16.200 persones

D’altra banda, l’atur del primer trimestre de 2021 s’ha situat en 100.600 persones, el que suposa un descens del 13,9% respecte el trimestre anterior, 16.200 desocupats menys. El conseller Negueruela ha indicat que segueix essent una xifra de desocupats molt elevada, tot i que el ritme de recuperació s’està mostrant més elevat que la resta d’Espanya.

En termes interanuals, el nombre de desocupats s’ha incrementat en 3.500 persones, un 3,6% més.

La taxa d’atur de l'EPA disminueix 3,7 punts i se situa en el 15,1%

El segon trimestre registra una taxa d’atur del 15,1%, el que suposa una disminució de 3,7 punts percentuals respecte al trimestre anterior. En comparació a fa un any, la taxa d’atur es redueix en 0,7 punts. És la primera vegada la taxa d’atur de l’EPA baixa en termes interanuals des de l’inici de la pandèmia.