LOGO CAIB
Contingut
17 setembre 2020Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: Els professionals del Centre Coordinador de COVID-19 identifiquen 22 nous brots de coronavirus a les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia

COVID-19: Els professionals del Centre Coordinador de COVID-19 identifiquen 22 nous brots de coronavirus a les Illes Balears

El Servei balear d’Epidemiologia, així mateix, d’acord amb la notificació setmanal que transmet al CCAES, ha informat que la darrera setmana els professionals de rastreig del Centre Coordinador de COVID-19 han detectat 22 brots nous a la comunitat, amb 137 casos positius associats i 163 persones en vigilància com a contactes estrets. Són 13 brots manco que la setmana passada amb 20 positius menys diagnosticats que 7 dies enrere.  

Tots els brots notificats aquesta setmana afecten 10 persones o menys, excepte dos: un a una residència geriàtrica a Mallorca, amb 30 positius, i l’altre d’àmbit social a Eivissa, que afecta 12 persones que han estat diagnosticades de COVID-19. 


14 dels brots nous declarats aquesta setmana s’han localitzat a Eivissa, 6 a Mallorca, 2 a Formentera i cap a Menorca. A més, 11 són d’àmbit social o familiar, altres 5 laborals, 3 afecten residències geriàtriques, 2 són mixts (laboral-familiar) i 1 ha sorgit a l’àmbit hospitalari.   
En total, des del mes de maig, l’equip de professionals rastrejadors d’atenció primària ha detectat 194 brots a la comunitat (75 ja s’han donat per tancats i 119 continuen actius a data d’avui). Gràcies a aquesta tasca de recerca activa de casos s’han detectat 968 persones positives i 1.301 han estat en vigilància com a contacte estret.