LOGO CAIB
Contingut
15 abril 2021Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: La Conselleria de Salut posa en marxa el web de cita per ser vaccinat contra la COVID-19 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: La Conselleria de Salut posa en marxa el web de cita per ser vaccinat contra la COVID-19

El nou web ha estat creat per la Fundació BIT i el Servei de Salut de les Illes Balears

La Conselleria de Salut i Consum posarà demà a l’abast dels ciutadans el nou web creat per la Fundació BIT i el Servei de Salut per demanar cita per ser vaccinat contra la COVID-19: https://citavacunacovid.ibsalut.es. Així ho ha explicat la coordinadora de la campanya de vaccinació, Eugènia Carandell, qui ha destacat que aquesta nova eina permetrà els ciutadans triar la data i l’hora per ser vaccinats.

Inicialment el web està destinat als ciutadans nascuts l’any 1956, ques  podran triar el lloc de vaccinació entre els diferents punts de vaccinació massiva (Son Dureta (Palma), poliesportiu Germans Escalas (Palma). poliesportiu Mateu Cañellas (Inca), Hipòdrom de Manacor, Recinte Firal de Maó, la sala polivalent del Centre de Salut Canal Salat (Ciutadella), Recinte Firal (Eivissa) i l’Hospital de Formentera així com la data i l’hora de la primera dosi. La cita per a la segona dosi es donarà en el centre de vaccinació. A mesura que arribin més vaccins el web s’obrirà a grups poblacionals més amples.

L’agenda de cites disponibles al web només permet reservar cita a una setmana vista; d’aquesta manera, es podrà actualitzar d’acord a la previsió d’arribada setmanal de vaccins. Una vegada s’hagin completat les cites disponibles de la setmana el sistema avisarà. Les persones que no hagin pogut accedir-hi podran esperar a la setmana següent o bé esperar a ser telefonats des d’Infovacuna COVID.

El funcionament de la cita de vaccinació és similar a la cita amb el metge o pediatra d’atenció primària. En primer lloc s’ha d’emplenar un qüestionari, que és el mateix que ha de respondre la persona interessada quan el telefonen des d’Infovacuna COVID. Aquest qüestionari detectarà possibles casos als quals sigui necessari ampliar la informació.

La següent passa és introduir el CIP de la targeta sanitària i les dades personals de contacte de la persona interessada. Finalment es triarà el punt de vaccinació i la data i hora per rebre el vaccí. El sistema enviarà un SMS al ciutadà per confirmar (i posteriorment, per recordar) la cita. Paral·lelament, el sistema enviarà un codi QR per correu electrònic, que el ciutadà haurà de presentar el dia de la vaccinació.