LOGO CAIB
Contingut
18 maig 2022Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura

Miquel Àngel Sureda, escollit nou president de la Xarxa Europea per a la Diversitat Lingüística NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Miquel Àngel Sureda, escollit nou president de la Xarxa Europea per a la Diversitat Lingüística

El secretari autonòmic d’Universitat, Recerca i Política Lingüística encapçalarà aquest organisme amb seu a Brussel·les

Les Illes Balears assumeixen novament el lideratge de la Xarxa Europea per a la Diversitat Lingüística (NPLD). Miquel Àngel Sureda, secretari autonòmic d’Universitat, Recerca i Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, ha estat triat nou president. Sureda ha obtingut el 52 % del vots en l’Assemblea General que ha celebrat la Xarxa aquest dimecres a Brussel·les. 

Fins ara, la presidenta era Agustina Vilaret. Sureda estarà al capdavant d’aquest organisme d’àmbit continental per determinar-ne les línies prioritàries i impulsar el pla d’acció de la Xarxa. Segons ha explicat, “presidir aquesta xarxa dona una veu més a les Illes Balears a Europa”. 

La Xarxa Europea per a la Diversitat Lingüística (NPLD) va ser creada l’any 2007 amb la finalitat d’influir en les polítiques lingüístiques de la Unió Europea relatives al reconeixement de les llengües regionals i minoritàries i a la gestió de la diversitat lingüística en el context d’Europa. Les Illes Balears en són membre de ple dret des del 2017.

La Xarxa compta amb la participació d’alguns governs estatals de la Unió Europea, governs autònoms, associacions i entitats culturals que treballen en la promoció de la pluralitat lingüística, universitats i centres de recerca. Actualment hi són representades diverses llengües europees: català, occità, gaèlic escocès, gaèlic irlandès, basc, gallec, còrnic, bretó, frisó, gal·lès, macedònic, retromànic friülà, retromànic ladí, noruec, finès, suec i cors.