LOGO CAIB
Contingut
22 gener 2018| <9ªL> Conselleria de Cultura, Participació i Esports

L’Orquestra Simfònica de les Illes Balears estrenarà El Rèquiem d'A. Guinovart en una gira de tres concerts NNota Informativa

Foto de noticia

L’Orquestra Simfònica de les Illes Balears estrenarà El Rèquiem d'A. Guinovart en una gira de tres concerts

L'Orquestra Simfònica de les Illes Balears farà una mini gira de tres concerts, a l’Auditorium de Palma, Auditori de Girona i al Palau de la Música de Barcelona els dies 25, 27 i 28 de gener respectivament. Tres concerts on el públic podrà gaudir de la gran estrena del Rèquiem d'A. Guinovart i de la totpoderosa Simfonia número 2 de J. Brahms. A més d'aquestes dues obres espectaculars, l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears (OSIB) estarà acompanyada d'un elenc d'artistes de primer nivell: Marta Mathéu (soprano), Josep-Ramon Olivé (baríton) i el Cor Jove de l’Orfeó Català (Esteve Nabona, director). L'espectacle estarà dirigit pel mestre titular de l'OSIB, Pablo Mielgo.

El concert s'iniciarà amb la Simfonia número 2 de Brahms. Es diu que al compositor alemany el va seduir l'ambient campestre dels alps austríacs, lloc on va ser composta l'obra. No es caracteritza per ser una simfonia dramàtica però sí trobem un Brahms malenconiós, expressiu i profund en quatre meravellosos moviments. Com citen certs musicòlegs, “fa referència a nombrosos episodis de l'ombrívola potència nòrdica”.

Per finalitzar el concert, la gran estrena del Rèquiem de A. Guinovart. Com el mateix autor afirma, ha volgut seguir la Litúrgia de Difunts actual. S’ha assessorat del liturgista Jordi Guàrdia i ha introduït fragments que no es troben en d’altres rèquiems i que corresponen a la litúrgia moderna. "El fet que no s'hi senti l’Agnus Dei és a causa de la llargada de l’obra; a més, cal destacar que In Paradisum agafa el tema de Rèquiem que vaig fer per al musical Gaudí”, apunta l'autor.

Dues grans obres amb què el públic gaudirà d’una imatge espectacular sota l’escenari amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears acompanyada de la soprano Marta Mathéu; el baríton Josep-Ramon Olivé i el Cor Jove de l’Orfeó Català, un total de 140 artistes, aproximadament.

Marta Mathéu ha actuat sota la direcció de mestres tan destacats com Gustavo Dudamel, Víctor Pablo Pérez i Jordi Savall. Amb el pianista Albert Guinovart ha aconseguit èxits notables de crítica i públic, oferint recitals conjunts, entre els quals destaca el programa amb obres per a veu i piano sol que han preparat amb motiu de l'Any Granados.

Josep-Ramon Olivé des de l'any 2010 col·labora amb diverses orquestres del panorama musical nacional i internacional com l'OBC, l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, li Concert donis Nations, els Arts Florissants, la OAE, la London Handel Orchestra o la Brussels Philarmonie, i debuta en escenaris com el Palau de la Música Catalana, l'Auditori Nacional de Madrid, el Gran Teatre del Liceu, el Tchaikovsky Concert Hall de Moscou, el Gran Teatre de Xangai, el Konzerthaus de Viena o el Barbican Hall de Londres.