LOGO CAIB
Contingut
16 juny 2021Conselleria de Medi Ambient i Territori

L’IBANAT reobre els refugis adaptats a la normativa sanitària i amb millores que n’optimitzen l’eficiència energètica NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

L’IBANAT reobre els refugis adaptats a la normativa sanitària i amb millores que n’optimitzen l’eficiència energètica

Actualment, es permeten reserves de fins a 10 persones

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el gerent de l’IBANAT, Joan Ramon, han visitat, aquest dimecres, el refugi de la Finca Pública de Son Real per conèixer les actuacions de conservació i millora que s’hi han fet recentment. «La millora constant i el manteniment de les nostres instal·lacions associades al dret de gaudi de la natura és una de les prioritats d’aquesta conselleria i vull agrair l’esforç de l’IBANAT que ha aprofitat la pandèmia per a executar millores a gairebé tots els refugis que gestiona», ha assegurat el conseller.

Set dels 10 refugis que gestiona l’IBANAT han reobert aquesta setmana una vegada ho ha permès la normativa sanitària. Dos dels altres tres (s’Arenalet d’Aubarca i Son Moragues) encara estan finalitzant tasques de manteniment i millora mentre que el de Binifaldó romandrà tancat per no poder-se adaptar a la normativa sanitària actual.

Ramon ha explicat que a la majoria dels refugis s’hi ha fent millores, aprofitant que la normativa sanitària havia obligat a mantenir-los tancats. Així, per exemple, a Son Real, s’han executat, entre d’altres, millores al trespol, on s’ha llevat pintura i s’ha recuperat l’enrajolat de test. A més, s’ha canviat l’estructura de la xemeneia per a millorar l’eficiència energètica, s’ha canviat el mobiliari de totes les habitacions, incloent les lliteres, i s’han posat persianes noves.

El gerent de l’IBANAT ha assenyalat que, en la resta de refugis, s’han executat actuacions similars dirigides a optimitzar l’eficiència energètica de les instal·lacions i a garantir la seguretat i el benestar dels usuaris.

Actualment, i arran de l’actualització de la normativa sanitària, ja es permeten reserves de fins a 10 persones als refugis que tenen aquesta capacitat o més, com són s’Alzina, Cabrera, Casa dels Oguers i Binifaldó petit. La resta permeten l’estada de la capacitat màxima, que és inferior a 10 persones.

Les reserves es podran fer a través de la pàgina web de l’Institut Balear de la Natura (IBANAT). En totes les sol·licituds, s’haurà de signar una declaració responsable de compliment de les normes sanitàries durant l’estada.