LOGO CAIB
Contingut
24 març 2021Conselleria de Medi Ambient i Territori

L’IBANAT participa en una donació al Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació amb el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

L’IBANAT participa en una donació al Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació amb el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma

El material anirà destinat a Nicaragua, el Marroc i el Sàhara

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha assistit, aquest dimecres, a l’acte de cessió de material de l’IBANAT, Bombers de Mallorca i Bombers de Palma al Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació. A l’acte també hi han assistit la secretària general de l’IBANAT, Aina Bernad; el conseller d’Hisenda i Funció Pública del Consell de Mallorca, Josep Lluis Colom; el director insular d’Emergència, Xisco López; la regidora de Seguretat Ciutadana i primera tinent de batle de l'Ajuntament de Palma, Joana Adrover; el cap de Servei dels Bombers de Mallorca, Pedro Ladaria; i el cap dels Bombers de Palma, Rafel Ferrer.

L’IBANAT ha donat 241 caixes de roba d’uniforme entre el qual s’hi troben un miler de camisetes, unes 900 dessuadores i 700 camises. El Consell de Mallorca, per la seva banda, cedeix dos vehicles dels Bombers de Mallorca, una bomba rural pesada i un camió autoescala, dos vehicles que ja havien acabat la seva vida útil al parc mòbil dels Bombers. Finalment, l’ajuntament de Palma també ha cedit altres dos vehicles procedents del Bombers de Palma, una bomba rural pesada i una bomba forestal lleugera.

Tot el material anirà a reforçar la feina que fa el Fons Mallorquí de Solidaritat a municipis del nord de Nicaragua, del Marroc i el Sàhara.

Mir s’ha mostrat «satisfet que l’IBANAT participi en iniciatives de caràcter solidari que, a més, garanteixen allargar la usabilitat de tots aquests materials». Per la seva banda, el conseller insular Colom ha volgut destacar que «com a institució tenim el deure de ser solidaris i ajudar a les comunitats més necessitades. En una situació com la que estem vivint, i en la que la col·laboració es fa imprescindible, hem de donar exemple a la ciutadania, ja que aquesta solidaritat és el camí cap a una societat més igualitària».

El Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació compta, entre els seus socis, amb el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca, els 53 ajuntaments de l’illa, les mancomunitats del Pla i del Raiguer, la Universitat de les Illes Balears, i Justícia i Pau.