LOGO CAIB
Contingut
10 maig 2022Conselleria de Medi Ambient i Territori

L’IBANAT incorpora set tot terrenys a l’operatiu de prevenció i extinció d’incendis forestals NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

L’IBANAT incorpora set tot terrenys a l’operatiu de prevenció i extinció d’incendis forestals

La renovació de la flota preveu la incorporació de quatre vehicles més amb una inversió total de 430.000 €

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el gerent de l’IBANAT, Joan Ramon, han recepcionat, aquest dimarts, set vehicles tipus pick up tot terreny que s’integraran a la flota que empra l’empresa pública pel desplaçament de personal.

Aquests vehicles van destinats a les brigades forestals per a dur a terme les funcions que desenvolupen durant tot l'any, principalment la prevenció i extinció d'incendis forestals, la gestió forestal, la gestió dels espais recreatius i la gestió dels espais naturals protegits. 5 dels vehicles quedaran a Mallorca mentre que un anirà a Eivissa i l’altre, a Menorca.

El conseller ha destacat que «d’aquesta manera, seguim dignificant les condicions laborals dels treballadors d’un operatiu essencial i modèlic com és el de prevenció i extinció d’incendis». «La diferència entre un conat i un Gran Incendi Forestal es dirimeix en molt pocs minuts i, per tant, és bàsic que els treballadors disposin de totes les facilitats de desplaçament».

Per la seva part, Ramon, ha remarcat que amb l’adquisició d’aquests vehicles es «millora la prevenció de riscos laborals, ja que aquests vehicles separen la cabina destinada als treballadors, amb una capacitat de cinc persones, de l’espai de les eines i maquinària».

Els cotxes disposen de cinc places, quatre portes i una caixa tancada mitjançant un sostre rígid desmontable (hard top). Estan equipats amb cablejat d’alimentació i d’antena per equip de comunicacions, porten instal·lada una emissora i compten amb un enganxall per remolc. Tots van equipats amb rotatius de color blau homologats per emergències, servei de sirena i megafonia.

L’IBANAT ha invertit 259.266€ (IVA inclòs) en l’adquisició dels set vehicles. Tot i que la renovació de flota preveu incorporar quatre tot terrenys més que està previst que arribin durant les properes setmanes. El pressupost total dels onze cotxes nous és de 430.000€ (IVA inclòs).

La renovació de vehicles ve motivada pel progressiu envelliment de la flota actual. Els set pick ups substitueixen vehicles de més de 15 anys amb quilometratges que oscil·len entre els 300.000 i els 450.000. Tot i això, els vehicles vells es podran aprofitar a finques públiques on hagin de realitzar poc quilòmetres.