LOGO CAIB
Contingut
15 setembre 2021Conselleria de Medi Ambient i Territori

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen en el 46% NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen en el 46%

Sis de les 10 Unitats de Demanda es troben en escenari de prealerta

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen en el 46 % el mes d’agost, un percentatge tres punts inferior al del mes passat. Tot i que la situació varia de manera significativa respecte del mateix mes de 2020, quan les reserves es trobaven en un 62%, és similar a la de fa dos anys, quan es trobaven al 51%.

Per illes, l’única on s’incrementa el percentatge de les reserves és a Formentera, que passa d’un 49% a un 50%. A Mallorca, baixa del 49% del juliol al 46% de l'agost i a Eivissa, davalla dos punts, situant-se al 45%. Menorca no varia respecte el mes passat i queda al 47%.

Pel que fa a les Unitats de Demanda (UD), sis de les deu es troben en escenari de prealerta. Així, la UD Artà se suma a les cinc que ja es trobaven en el mateix escenari (Eivissa, Pla, Migjorn, Tramuntana Nord i Formentera). Aquestes UD necessitaran tres mesos en situació de normalitat per sortir de l’escenari de prealerta.

Les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) indiquen que l’agost ha estat sec a l’arxipèlag, ja que de mitjana s’han acumulat 10,1 l/m2, un 49% menys del que és habitual segons la sèrie històrica. Per illes, el mes ha estat sec a Mallorca (12 l/m2 , un 42% menys que la mitjana); molt sec a Menorca (0,3 l/m2 , quan la mitjana se situa als 18 l/m2 ); sec a Eivissa (9,2 l/m2 , un 47% menys que la mitjana), i molt sec a Formentera (0 l/m2 quan la mitjana se situa als 12,6 l/m2 ).
Pel que fa a temperatures, ha estat molt càlid.

La falta de pluges ha provocat que el dèficit interanual s’incrementi: A les Illes Balears la precipitació interanual està al 84% de la mitjana; Mallorca està al 84%; Menorca al 87%; i Pitiüses al 78% (es a dir, acumula un dèficit del 22%).