LOGO CAIB
Contingut
12 abril 2021Conselleria de Medi Ambient i Territori

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen al 57% NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen al 57%

La Unitat de Demanda del Pla entra en escenari de prealerta i Eivissa s’hi manté

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen en el 57% en el mes de març, cinc punts per davall del mes anterior i deu punts per sota del mes de març de l’any passat, quan es trobaven al 67%. Mallorca i Menorca són les illes que registren els majors descensos, davallant cinc punts respecte al mes anterior. Així, a Mallorca les reserves hídriques fa un mes se situaven al 63%, ara es troben al 57%. Pel que fa a Menorca les xifres passen d’un 65% a un 59%. Formentera segueix una tendència similar i passa del 51 al 46%. Mentre que a Eivissa no hi ha pràcticament variació i puja un punt, del 47% al 48%.

Respecte a la situació de les Unitats de Demanda (UD), la del Pla entra en escenari de prealerta després de tres mesos en aquesta situació. Un escenari que es manté a la Unitat de Demanda d’Eivissa. Per sortir-ne, necessitaran tres mesos consecutius en situació de normalitat. La resta segueix en escenari de normalitat.

Les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) indiquen que el mes de març ha estat humit a les Illes Balears, ja que, de mitjana, s’acumularen 53 litres per metre quadrat, això és un 48% més del que és habitual. A les Pitiüses s’han acumulat 68,4 l/m² (un 134% per sobre de la mitjana); a Mallorca ho han fet 52,3 l/m² (un 39% superior a la mitjana): i a Menorca les pluges han sumat 35,2 l/m² (un 6% per damunt la mitjana). Així i tot, el percentatge interanual de precipitació segueix sent deficitari pel que fa a Balears (97%) i a cadascuna de les illes: Mallorca (99%), Menorca (90%) i Pitiüses (76%).