LOGO CAIB
Contingut
11 març 2021Conselleria de Medi Ambient i Territori

Les Illes Balears disposaran de 450 nous contenidors per al reciclatge de piles NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Les Illes Balears disposaran de 450 nous contenidors per al reciclatge de piles

La instal·lació als comerços permetrà augmentar la capacitat de recollida en 162 tones més

Una campanya de sensibilització de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, l’European Recycling Platform (ERP) i Ecopiles ha facilitat que els comerços de les Illes Balears sol·licitin 450 contenidors nous per a la recollida de piles, el que permetrà ampliar la capacitat de recollida en 162 tones més.

És un dels resultats principals que s’ha presentat aquest dijous en el ‘Webinar sobre la campanya pel foment del reciclatge de les piles i bateries a les Illes Balears’. Aquesta iniciativa, que s’ha dut a terme durant un any, ha visitat 1.025 comerços d’arreu de l’arxipèlag, on s’hi han realitzat enquestes sobre la gestió de les piles i l’ús que fa la ciutadania dels contenidors. Així, un 69,2% dels establiments que disposen de sistema de recollida asseguren que reben visites setmanals de clients que depositen piles i bateries.

D’altra banda, com a part de la campanya també s’han visitat els 67 punts verds de les Illes Balears, on s’ha pogut comprovar que tots gestionen correctament la recollida de piles, a més de comptar amb operaris que coneixen el funcionament del seu reciclatge.

Aquesta campanya també ha fomentat la sensibilització ciutadana a través de taules informatives i activitats d’educació ambiental, majoritàriament dirigides als infants.

Aquestes activitats s’han duit a terme gràcies al Conveni marc de col·laboració entre el Govern i els sistemes col·lectius de responsabilitat ampliada del productor (SCRAP), Ecopilas i ERP. Entre les dues darreres entitats, ja hi ha més de 2.000 punts de recollida arreu de les Illes Balears.