18 maig 2022 <10aL>Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura

La Fundació Bit i la FUEIB col·laboraran per a la creació del node del Hub Km 1070, una aliança mediterrània per la innovació, la tecnologia i l'empresa NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La Fundació Bit i la FUEIB col·laboraran per a la creació del node del Hub Km 1070, una aliança mediterrània per la innovació, la tecnologia i l'empresa

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, com a president de la Fundació Bit, i el rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Jaume Carot, han signat aquest 18 de maig al ParcBit un acord de col·laboració per a la creació del node regional dins del Hub d’innovació Km 1070, una iniciativa que pretén crear una aliança estratègica entre les regions mediterrànies per fomentar el creixement d’start-ups i scale-ups (empreses emergents i empreses en expansió).

El Hub Km 1070, situat a la comunitat d’empreses tecnològiques de Torre Juana, a Alacant, està format per diferents nodes regionals, en els quals participen  empreses i institucions de les diferents comunitats de l’arc mediterrani espanyol. Hi participen entitats i empreses com; la Universitat d’Alacant, Red.es, TIMUR, Grup SUEZ, Digital Innovation Hubs; Cisco Internacional; Fundació Fidesol, o LuaFund, entre d’altres.

Totes aquestes entitats públiques i privades, i a partir d’ara també la Fundació Bit i la FUEIB, formen part així d’una plataforma a través de la qual es connecten i col·laboren ecosistemes tecnològics de les Illes Balears, Castelló, València, Alacant, Múrcia, Màlaga i Ceuta per afavorir el creixement de startups i scaleups a l'àrea mediterrània, amb focus en intel·ligència artificial, internet of things (IoT), ciberseguretat i cloud computing.

El hub d’innovació Km 1070 té per objectiu implementar en cadascun dels nodes participants quatre mecanismes comuns: programes d’innovació oberta, escalat ràpid, internacionalització, i la participació en consorcis i co-creació de tecnologia en l’àmbit europeu.

Gràcies a aquestes quatre eines estratègiques, que es treballaran des dels nodes, s’afavorirà la participació en els anomenats projectes estratègics per a la recuperació i transformació econòmica (PERTE) en aquestes regions. Aquests projectes PERTE permetran a cadascuna de les comunitats, alinear-se amb els objectius de la Unió Europea en base a una estratègia d’especialització que els permeti co-desenvolupar, fer projectes i rebre fons.

«Aquest acord entre la FUEIB i la Fundació Bit, en sectors tan estratègics com la intel·ligència artificial, internet of things (IoT), ciberseguretat i cloud computing, és un pas més cap a la implantació d’un nou model econòmic més diversificat, a través del qual es crearan feines de qualitat i es fomentarà un desenvolupament econòmic més sostenible», ha destacat el conseller Company.