LOGO CAIB
Contingut
7 abril 2022Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

El SOIB gestionarà 90 milions per a noves polítiques actives d’ocupació en 2022, segons el repartiment de fons realitzat a les conferències sectorials de Treball i d’Educació NNota Informativa

Foto de noticia

El SOIB gestionarà 90 milions per a noves polítiques actives d’ocupació en 2022, segons el repartiment de fons realitzat a les conferències sectorials de Treball i d’Educació

El Govern incrementa un 17% els recursos per seguir desplegant polítiques d’ocupació i millorar el model econòmic i la inserció dels col·lectius més vulnerables

El Govern de l’Estat ha concedit 89.922.000 euros al Govern de les Illes Balears per a desenvolupar polítiques actives d’ocupació, després d’haver-se celebrat les conferències sectorials d’Ocupació i d’Educació entre totes les Comunitats Autònomes, a les quals el principal punt de l’ordre del dia d’ambdues reunions ha estat el repartiment territorial dels fons finalistes de l’Estat.

La suma de les aportacions de les conferències sectorials, que es destinaran a la gestió de convocatòries del Servei d’Ocupació (SOIB), és la més elevada que les Illes Balears hagi rebut mai; respecte 2021, els 89,9 milions suposen un increment de més d’11 milions d’euros, un 17%. Aquest increment de les aportacions de l’Estat per a polítiques actives d’ocupació per a les Illes es deu a que, entre els criteris de distribució, el Govern d’Espanya premia l’eficàcia de les actuacions posades en marxa, així com l’alt nivell d’execució d’aquestes mesures.

Dels 90 milions, 49,9 milions es destinaran a desplegar polítiques de formació professional per a l’ocupació i els 40 milions restants en polítiques d’orientació, foment de l’ocupació i intermediació laboral. Des d’un punt de vista de l’origen dels fons, cal esmentar que més de 12 milions d’euros provenen del Mecanisme de Recuperació i Resiliència dels fons Next Generation UE.

Amb tot, la xifra rebuda enguany suposa un màxim històric de recursos mai rebut per Balears. En aquest sentit, la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball ha informat que el SOIB ve incrementant la captació de més recursos econòmics des de 2015, fins al punt de més que triplicar ja el pressupost assignat en aquell exercici (27 milions d’euros).

Els 90 milions d’enguany es destinaran a cobrir les diferents polítiques actives d’ocupació, formació, intermediació, orientació que el SOIB posa en marxa aquest mateix any, de durada plurianual, on es combinarà l’impuls estructural de la formació, especialment dels programes de formació dual, i la intermediació laboral, amb el disseny de polítiques d’ocupació específiques per als col·lectius més vulnerables, especialment aquells amb atur de llarga durada per assolir un mercat de treball més inclusiu i de qualitat.