LOGO CAIB
Contingut
14 octubre 2021Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat

El Govern descentralitza el curs de capacitació per a policies locals perquè els aspirants de Formentera puguin fer-lo per primera vegada a l'illa d'Eivissa NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat
És un curs organitzat per l’EBAP i imprescindible per accedir al cos de policia local

El Govern descentralitza el curs de capacitació per a policies locals perquè els aspirants de Formentera puguin fer-lo per primera vegada a l'illa d'Eivissa

Mercedes Garrido i Alejandra Ferrer han signat un conveni de col·laboració per fer-ho possible

El Govern celebrarà per primera vegada a l’illa d’Eivissa el curs de capacitació per a policies locals que imparteix l’Escola Balear d’Administració Pública, al qual podran accedir els aspirants de Formentera. Així ho ha anunciat la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, mitjançant un conveni signat amb la presidenta del Consell Insular de Formentera, Alejandra Ferrer. 

Per part del Govern, també han assistit a la signatura del conveni la directora general de Funció Pública, Carmen Palomino, i la directora gerent de l’EBAP, María del Carmen Iglesias. 

Garrido ha destacat que “és la primera vegada que descentralitzam aquesta formació i feim aquests cursos de capacitació a l’illa d’Eivissa per als aspirants de Formentera, una necessitat molt demandada que feim possible amb la voluntat d’atracar l’administració pública a totes les illes i amb l’objectiu de facilitar aquests cursos als aspirants de les Pitiüses”. 

La consellera ha remarcat que “l’objectiu és donar la màxima estabilitat possible a les plantilles de policia, perquè aquesta pandèmia ens ha fet veure com de necessària és la policia local i la bona feina que fan”. Garrido ha avançat que el curs començarà en breu i que la intenció també és fer-ne “per formar policies locals interins, segons el decret llei que vam aprovar l’estiu i amb el qual també volem donar estabilitat a les plantilles”. 

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, espera que amb cursos com aquest “aconseguim tenir més personal format que pugui treballar a la Policia Local de Formentera i així cobrir la manca de personal que des de fa anys tenim”. En aquest sentit, la presidenta ha demanat la modificació del sistema d'accés a la policia, “perquè sigui més àgil i permeti completar la plantilla d'aquest cos a Formentera i garanteixi la continuïtat dels efectius als llocs on han estat formats, no com passa fins ara”.

Per accedir a la categoria de policia local s’ha de fer un curs de capacitació per complir les tasques pròpies del cos, amb un procediment selectiu que queda completat amb la superació d’un període de pràctiques.

El que es fa amb aquest conveni és impartir a l’illa d’Eivissa una edició extraordinària descentralitzada de la 42ª promoció del curs bàsic de capacitació per accedir a la categoria de policia local per als aspirants de les Pitiüses. 

El curs serà pel nombre de places que siguin necessàries per donar cobertura als alumnes nomenats funcionaris en pràctiques en el marc dels processos selectius que duen a terme des del Consell de Formentera. 

La data del curs es fixarà des de l’EBAP una vegada finalitzin les oposicions dels processos selectius dels ajuntaments i de conformitat amb la planificació organitzativa de l’EBAP. En qualsevol cas, es contempla l’establiment d’una edició anual d’aquesta formació de manera descentralitzada per a futures promocions. 

Des de l’EBAP es comprarà el material específic necessari per dur a terme les edicions descentralitzades, es donarà suport administratiu per a la realització d’aquestes i també es farà càrrec del cost de docència del professorat, del desplaçament i allotjament del personal que no pugui ser nomenat amb residència habitual a l’illa d’Eivissa i de les despeses en cas que els aspirants hagin de desplaçar-se a l’illa de Mallorca per dur a terme les pràctiques de tir.