LOGO CAIB
Contingut
30 maig 2022Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

El conseller Negueruela clausura el programa SOIB Reactiva 2021 que ha desenvolupat PalmaActiva NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El conseller Negueruela clausura el programa SOIB Reactiva 2021 que ha desenvolupat PalmaActiva

Un total de 89 treballadors han estat contractats durant sis mesos per l’Ajuntament de Palma per realitzar tasques d’interès general

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha participat en la cloenda del programa SOIB Reactiva 2021 que ha desenvolupat PalmaActiva i que ha beneficiat en aquest municipi 89 treballadors, 48 dones i 41 homes.

Negueruela ha assistit avui l’acte de comiat dels participants en el programa Reactiva, acompanyat del batle de Palma, José Hila, de la directora del SOIB, Pilar Ortiz, i del regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rodrigo Romero.

Durant l’acte el conseller ha valorat els testimonis i experiències viscudes per tres participants d’aquest programa, perquè són un vertader exemple de com les polítiques actives d’ocupació que ha posat en marxa el SOIB funcionen i generen ocupabilitat i oportunitats als ciutadans d’aquestes illes.

La convocatòria consta de tres línies d’actuació segons els perfils de les persones desocupades: la primera, adreçada a joves menors de 30 anys, la segona línia, adreçada a persones majors de 30 anys aturades de llarga durada, i la tercera línia, per a majors de 30 anys o més aturades de curta durada. Dels 85 llocs de feina, contractades inicialment, 16 pertanyen a la línia 1, 30 a la línia 2, i 39 a la línia 3. La contractació és a jornada completa per executar obres i serveis d’interès social que beneficiaran tot el terme municipal.

Algunes de les tasques d’interès general fetes gràcies a SOIB Reactiva 2021 durant aquests 6 mesos han estat per exemple: Ajudar al manteniment i neteja de les escoletes municipals i del centre sanitari de protecció animal de Son Reus; tasques d'arxiu a Gerència d'Urbanisme, cuidar les plantes del viver municipal, netejar les voreres del bosc de Bellver; tramitar documentació, gestionar i planificar tasques administratives i atendre sol·licituds de diferents regidories; dissenyar imatges per a la pàgina web, guies informatives i fulletons, material de difusió; informar a particulars i comerciants sobre ordenances, bones pràctiques i conservació d'espais públics i realitzar estudis d’accessibilitat i control de llicències d'ocupació, entre d’altres.

SOIB Reactiva 2021 és un programa de contractació pública a ajuntaments i consells insulars, durant 6 mesos, de persones desocupades que no puguin inserir-se al mercat laboral a causa de l’actual crisi econòmica a conseqüència de la Covid-19, amb l’objectiu de contribuir a mantenir les competències professionals i millorar la qualificació professional.

El programa ha tingut un pressupost d’1.152.118 euros: 787.237 euros aportats pel SOIB i 364.880 per PalmaActiva.

Pel que en fa al finançament, la línia 1 compta amb fons provinents del Fons Social Europeu, Programa Operatiu de Garantia Juvenil 2014-2020, i les línies 2 i 3, amb fons de l’Estat a través de la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals.

En la darrera convocatòria del Programa SOIB Reactiva, l’Ajuntament de Palma i els seus organismes municipals, varen poder contractar un total de 272 persones en situació d’atur amb contractes de feina de 4 mesos de durada. Per tant, de les dues convocatòries se n’han beneficiat 361 persones desocupades i la inversió del SOIB puja a més de 3 milions d’euros.