5 d’octubre 2021 <10aL>Conselleria d'Educació i Formació Professional

El CIFP Son Llebre presenta l’aula d’emprenedoria de tecnologia i màrqueting digital del centre NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El CIFP Son Llebre presenta l’aula d’emprenedoria de tecnologia i màrqueting digital del centre

El director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, va participat el passat divendres, 1 d’octubre, de l’acte de presentació de l’aula d’emprenedoria del CIFP Son Llebre (Marratxí). Aula que el curs passat es va posar en marxa en aquest centre integrat de formació professional sota la coordinació d’Enric Barrenengoa i que s’adreçada tant els alumnes actuals com els antics del centre.

L’acte de presentació es va complementar amb una xerrada que va impartir Miguel Ángel Gorrías, expert universitari en emprenedoria basada en tecnologia i màrqueting digital. En aquest sentit, va donar una visió del que reclama actualment el mercat de les Illes Balears. A més, també va contagiar als alumnes que assistiren l’entusiasme per l’emprenedoria.

23 aules d’emprenedoria

S’ha de remarcar que durant el passat curs 2020-2021 la Conselleria d’Educació i Formació Professional, a través del Servei de Planificació i Participació i del Centre de Formació, Innovació i Desenvolupament de la Formació Professional de les Illes Balears (CFINFP-IB) de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, va posar en marxa un total de 9 aules d’emprenedoria a diversos centres de les Illes Balears per així potenciar la creativitat, l’autoocupació i les soft skills dels alumnes illencs. Durant aquest curs 2021-2022 es preveu la creació de 14 aules d’emprenedoria noves, que juntament amb les creades el curs passat sumaran un total 23 aules que estaran a disposició dels alumnes d’FP.

Aquestes aules faciliten els instruments necessaris per a la constitució de microempreses amb la finalitat de promoure l’autoocupació com a alternativa al treball per compte d’altri. Els alumnes proposen una idea de negoci i troben els recursos necessaris per posar-la en marxa amb el suport d’un tutor assessor i les eines administratives necessàries. Els usuaris d’aquestes aules poden ser alumnes que estudien diferents cicles formatius, però també estaran obertes a antics alumnes al llarg dels 3 anys següents a la finalització dels seus estudis de cicles formatius.

Les aules d'emprenedoria estan finançades pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea - NextGenerationEU.