LOGO CAIB
Contingut
7 maig 2021Conselleria d'Educació i Formació Professional

Educació convoca de forma unificada tots els programes de formació i innovació educativa i els programes educatius per al curs 2021-2022 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Educació convoca de forma unificada tots els programes de formació i innovació educativa i els programes educatius per al curs 2021-2022

\L’objectiu és el d’harmonitzar l’oferta de programes dirigits als centres educatius

\S’han unificat la majoria dels calendaris per aconseguir la simplificació documental i garantir la qualitat de la proposta metodològica

\L’oferta de la convocatòria s’ha organitzat en 19 programes que inclouen des de la formació RobotIB fins a la Coeducació

 

La Conselleria d’Educació i Formació Professional mitjançant la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, acaba de publicar la convocatòria unificada de programes de formació i innovació educativa i  dels programes educatius per al curs 2021-2022. Un total de 19 programes adreçats als centres educatius sostinguts amb fons públics que es poden inscriure fins el proper  15 de juny a través de la plataforma Moodle.

El curs passat es va fer la convocatòria de forma unificada per a la majoria dels programes de formació i innovació educativa. Per al proper curs, s’afegeixen també els programes educatius dels diferents serveis, un total de 6.    

Aquesta convocatòria es fa de forma unificada amb un objectiu, el d’harmonitzar  tota l’oferta de programes de formació i innovació educativa i els programes educatius adreçats als centres, així com unificar calendaris i aconseguir la simplificació documental per garantir la qualitat de la proposta metodològica, la transferència i la coherència amb el projecte educatiu de centre.

13 Programes del Pla Quadriennal de Formació Permanent del Professorat 2020-2024 i 6 Programes educatius

L’oferta de la convocatòria s’ha organitzat en 19 programes que permeten millorar la transparència i l’equitat de l’oferta, garantint que tots els centres accedeixin a la mateixa informació i procurant que es realitzi un repartiment dels recursos de forma objectiva.

Els programes són els següents:

 

Servei de Normalització Lingüística i Formació

Programes de formació i innovació

    • Estades pedagògiques entre centres educatius

    • RobotIB (primària)

    • Iemprèn Jove. /En col·laboració amb l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI)

    • Aprenentatge Servei (APS) a la Serra de Tramuntana. (Amb col·laboració amb el Consorci Serra de tramuntana del Consell de Mallorca)

    • Acompanyament constructiu en el pràcticum. (En col·laboració amb la UIB)

Programes educatius

 • Parlem català
 • Tallers de llengua catalana per a joves nouvinguts
 • Dinamitzadors lingüístics

 

Servei d'Innovació Educativa

Programes de formació i innovació

 • Escacs a l'escola. (En col·laboració amb la Federació Balear (FBE) d’Escacs i la Unió de Cooperatives d’Ensenyament (UCTAIB))
 • Cooperació (Centres Educatius per a la Ciutadania Global i Transformadora). (En col·laboració amb Direcció General de Cooperació de la Conselleria d’Afers Socials)
 • Competència comunicativa i pla lector
 • Map teatre. (En col·laboració amb la Direcció General de Cultura amb la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura)
 • Tutories teatrals. En col·laboració amb el Teatre Principal.
 •  Centres ecoambientals A. (En col·laboració amb la Direcció General de Residus i Educació Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient i Territori)

Programes educatius

    • Centres ecoambientals B. (En col·laboració amb la Direcció General de Residus i Educació Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient i Territori)

 

Institut per a la Convivència i l’Èxit Escolar

Programes de formació i innovació

    • Cap a la coeducació. (Finançat per l’Institut Balear de la Dona, mitjançant el Pacte d’Estat)

Programes educatius

 • Accions de sensibilització entorn al 25 de novembre i 8 de març
 • Xarxa de centres coeducatius

 

Servei de Llengües estrangeres i Programes internacionals

Programes de formació i innovació

 • Activitats de mobilitat del professorat (formació personal) ERASMUS +KA102

 

Els programes d'aquesta convocatòria es vinculen a les línies estratègiques del Pla Quadriennal de Formació Permanent del Professorat 2020-2024 i als Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS 2030).

Els centres educatius poden presentar la sol·licitud per participar en aquesta convocatòria fins al 15 de juny de 2021.

Tota la informació relacionada amb aquests programes de formació i innovació educativa per al curs 2021-2022 es pot consultar en la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa i en la presentació en Genially.