LOGO CAIB
Contingut
28 juny 2021Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat

El Govern torna a emetre la campanya publicitària sobre l’ús responsable de l’aigua per conscienciar visitants i Residents NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Govern torna a emetre la campanya publicitària sobre l’ús responsable de l’aigua per conscienciar visitants i Residents

\ L’espot s'emetrà en diferents idiomes als aeroports de la comunitat per informar de la escassetat d’aigua
\ Els anuncis també es podran veure a la premsa escrita autonòmica i estrangera a les Illes i a la televisió pública balear


Un any més, el Govern, mitjançant la Direcció General de Comunicació, posa en marxa la campanya publicitària sobre l’ús responsable de l’aigua per fomentar l’estalvi i l’ús racional de l’aigua entre la població de les Illes Balears, tant de la ciutadania com dels visitants.

La campanya, que ha estat impulsada per la Conselleria de Medi Ambient i Territori, comença avui dilluns i tindrà una duració d’un mes, finalitzant dia 27 de juliol. L’espot s’emetrà en cinc idiomes diferents – català, castellà, anglès, alemany i francès - als aeroports de les Illes, per tal de conscienciar els visitants de la necessitat d’un ús responsable d’aigua durant la seva estada.  

La difusió de la campanya també es farà mitjançant anuncis que sortiran a la premsa escrita autonòmics i a les seves edicions digitals; a la premsa forana; a la premsa estrangera a les Illes Balears, i a la televisió pública de les Illes. Així mateix, els anuncis es podran veure al canal de Youtube del Govern.

La Conselleria de Medi Ambient i Territori treballa per la cura de l’entorn natural de les Illes Balears i per la sostenibilitat dels recursos propis. Assegurar la sostenibilitat dels recursos hídrics és vital durant tot l’any, però especialment necessari durant la temporada estival a les Illes, tenint en compte el creixement exponencial del consum d’aigua que es produeix en aquestes dates.

Com a continuïtat i reforç a anteriors campanyes, es considera necessari incidir periòdicament en la sensibilització i conscienciació, tant de la ciutadania com dels nostres visitants, de la importància de tenir actituds cíviques per tal de fer un ús més racional de l’aigua.

La finalitat d’aquesta campanya és fomentar l’estalvi i l’ús racional de l’aigua, atès que la situació de les reserves hídriques de les Illes Balears és preocupant. Per això, s’ha de tornar incidir en l’estalvi d’aigua com a millor eina per garantir-ne el subministrament.

Els objectius de la campanya són els següents:

    • Conscienciar la ciutadania de la importància de l’aigua com a recurs escàs.
    • Enviar un missatge de responsabilitat per tal d’aconseguir la disminució de la despesa d’aigua en les accions quotidianes.
    • Promoure la reutilització de l’aigua sempre que sigui possible.