LOGO CAIB
Contingut
20 juny 2022Conselleria de Medi Ambient i Territori

Balears és la comunitat autònoma que rep més fons NextGeneration per a conservació de la biodiversitat marina NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Balears és la comunitat autònoma que rep més fons NextGeneration per a conservació de la biodiversitat marina

L’Estat accepta les reivindicacions de la conselleria de Medi ambient i Territori i té en compte la superfície marina protegida com a factor de distribució

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha participat, aquest dilluns, a la conferència sectorial de Medi ambient en la qual s’han aprovat, entre d’altres qüestions, els criteris de repartiment i distribució territorial de la partida de Fons NextGenerationUE destinada a actuacions de conservació de la biodiversitat marina.

Mir s’ha mostrat «notablement satisfet» perquè, finalment, les Illes Balears seran la comunitat autònoma més beneficiada d’aquesta partida, amb 6.421.956 euros del 30 milions disponibles, «una vegada el Ministeri de Transició ecològica va acceptar atendre les nostres reivindicacions per a fixar els criteris de repartiment».

Aquests criteris es basen en el nombre de quilòmetres lineals de costa i la superfície marina protegida per figures de competència autonòmica o gestionats per la comunitat autònoma per tenir la continuïtat ecològica reconeguda. «D’aquesta manera, es premia l’aposta decidida d’aquest Govern per a la conservació i es posa en relleu la importància que suposa l’ampliació del Parc Nacional de Cabrera impulsada la passada legislatura per aquesta conselleria», ha assegurat Mir.

Aquesta partida s’inclou dins del Component 4 («Conservació i restauració d’ecosistemes marins i terrestres i la seva biodiversitat» del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR). Aquest component té com a objectiu assolir un bon estat de conservació dels ecosistemes mitjançant la restauració ecològica quan sigui necessari i revertir la pèrdua de biodiversitat, garantint un ús sostenible dels recursos naturals i la preservació i millora dels seus serveis ecosistèmics.