2 febrer 2022 Presidència

Armengol comprova les innovacions en circularitat en consonància amb la futura llei turística d'un hotel que obrirà les portes a Palma NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Armengol comprova les innovacions en circularitat en consonància amb la futura llei turística d'un hotel que obrirà les portes a Palma

La presidenta i el conseller Negueruela han visitat el Palma Blanc, que està construint l’empresa HM Hotels

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i del director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó avui ha visitat l’hotel Palma Blanc, que la cadena HM Hotels està construint a l’antic edifici Firestone de Palma.

 

Aquest establiment incorpora sistemes d’eficiència energètica i reducció i reutilització de residus que van en consonància amb la futura llei de turisme que està elaborant el Govern de les Illes Balears. Es tracta d’un hotel enfocat cap a la circularitat, amb la introducció d’innovacions com la informació al client sobre la seva petjada ecològica o la reutilització de les aigües grises.

 

La presidenta ha destacat que aquest hotel serà un “referent” i “representa el nou model turístic que volem, que vàrem explicar a Fitur i que plasmarem en la nova normativa que estam preparant”. Tal com ha indicat, es tracta d’un establiment que “no només pensa en el benestar del turista sinó que també pensa en el resident i per tant en el medi ambient, en la reducció d’emissions, en l’eficiència energètica o en la reducció de residus, així com en els treballadors i les treballadores de l’hotel”. Finalment, ha destacat el fet que projectes com aquest demostren que el turisme pot ser tractor d’altres sectors i ajudar així a “diversificar l’economia”.

 

Pel que fa a l’eficiència energètica, aquest nou establiment contractarà energia renovable i, a més, en generarà de pròpia a través de plaques solars. Les seves calderes funcionaran amb gas natural i es monitorarà la petjada ecològica dels clients, dues mesures que van en la línia de la futura normativa. D’altra banda, es reutilitzaran les aigües grises procedents de dutxes i banys i s’aconseguirà una reducció de residus, ja que no s’empraran articles de gentilesa de plàstic d’un sol ús. A més, l’hotel disposarà d’un hort propi i un restaurant en què predominarà el producte local. D’altra banda, també incorporarà llits elevables per tal de millorar les condicions de salut laboral de les cambreres de pis, amb la qual cosa complirà una de les condicions que introduirà la futura llei.

 

A la visita d’avui també hi han assistit la directora general de Turisme, Rosana Morillo; el gerent de l’IBASSAL, Rubén Castro, i el director general d’HM Hotels, Antoni Horrach, entre d’altres. L’arquitecte i l’enginyer d’aquest projecte, Tolo Seguí i Lluís Mas, l’han explicat als assistents.