LOGO CAIB
2 juny 2022 Conselleria d'Afers Socials i Esports

Afers Socials concerta per 4 anys amb Fundació Tutelar Demà el servei de tutela per a persones adultes incapacitades judicialment NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Afers Socials concerta per 4 anys amb Fundació Tutelar Demà el servei de tutela per a persones adultes incapacitades judicialment

\ La concertació fins al 2025 és per a un màxim de 75 places i per un import de 1’1 milions d’euros

\ La consellera Santiago renova el concert que actualment atén una setantena de persones a Mallorca i Menorca

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, i el director de la Fundació Tutelar Demà, Toni Gomila, han signat aquest dijous el concert per al servei de tutela de persones adultes incapacitades judicialment per als anys 2022-2025. A l’acte de signatura també hi ha assistit el director general d’Atenció a la Dependència, Gori Molina.

La Conselleria d’Afers Socials i Esports destina al concert 1.177.692 euros per atendre els usuaris que la justícia determina que necessiten suport per als seus interessos o promoure el seu benestar i no disposen de recursos.

Actualment, Fundació Tutelar Demà, entitat dedicada a atendre persones amb trastorn mental greu, presta el servei de tutela a 53 persones a Mallorca i 14 a Menorca. Un dels objectius del servei és la rehabilitació comunitària en la societat de les persones usuàries.

Altres suports finançats

A més, i a través del 0’7% de l’IRPF Social que impulsa la Conselleria d'Afers Socials i Esports, algunes de les persones beneficiàries reben també suport emocional, a aconseguir un allotjament i a favor de l’autonomia.

L’ajuda la reben per part d’una monitora del servei de suport a l’habitatge i d’una psicòloga que ofereix sessions de psicoteràpia per addiccions al joc o drogues. També tenen a disposició un programa de lleure, que inclou un equip de bàsquet, en col·laboració amb el Club de Bàsquet del Pla de na Tesa, i un programa de voluntariat en col·laboració amb Banc d’Aliments de Mallorca i Caritas.