LOGO CAIB
14 juliol 2022 Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

20 persones treballen i es formen a Esporles gràcies als programes SOIB 30 i SOIB JOVE Formació i Ocupació, que impulsa l’Ajuntament NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

20 persones treballen i es formen a Esporles gràcies als programes SOIB 30 i SOIB JOVE Formació i Ocupació, que impulsa l’Ajuntament

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, el director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, i la batlessa de l’Ajuntament d’Esporles, María Ramón Salas, han visitat avui el grup de 20  persones que fan feina en els projectes “Son Quint V”, en el marc del programa SOIB 30 Formació i Ocupació i “Xarxa Forestal Esporles IV” de SOIB JOVE Formació i Ocupació.

L’alumnat-treballador està format per 8 dones i 12 homes que fan tasques i es formen com a peons i treballadors forestals per a prevenir els riscs d’incendi i augmentar la seguretat i protecció de la xarxa de camins i muntanyes del municipi.

Finançats amb fons del SOIB, a través de la Conferència Sectorial, l’any passat van començar aquests programes, que arriben a la quinta i quarta edició respectivament, i que pretenen millorar l’ocupabilitat dels treballadors majors de 30 anys i joves menors de 30, gràcies als contractes que tenen una durada de 12 mesos.

Al projecte “Son Quint V” s’imparteixen dos Certificats de Professionalitat de nivell 2: “Activitats auxiliars en conservació i millora de muntanyes” i “Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria”. A més de la formació, es fa feina en la neteja de diferents espais, així com tasques de manteniment a l’Hort de Son Tries (desbrossament, manteniment de l’umbracle, del viver i sistema de reg, planters per a la posterior collita de productes...). També destaquen els treballs silvícoles com podes, aclarides, tales selectives, desbrossaments i retirada o crema de totes les restes, amb l'objectiu de millorar els accessos i reduir el risc d'incendi. Com a formació complementària tenen classes d’anglès, de sensibilització en igualtat i d’alfabetització informàtica.

A més, el programa mixt de SOIB JOVE Formació i ocupació “Xarxa Forestal Esporles IV” per a menors de 30 anys té com a finalitat millorar la imatge d’Esporles mitjançant la instal·lació i conservació de zones verdes.

Ambdós programes mixts milloraran les possibilitats d’inserció laboral de persones de diferents edats del municipi i compten amb una aportació del SOIB de 423.884 euros.