LOGO CAIB
22 d’abril 2022 Presidència

La intermediació del SOIB durant el 2022 permetrà la contractació de 14.000 persones, un 40 % més que abans de la pandèmia NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La intermediació del SOIB durant el 2022 permetrà la contractació de 14.000 persones, un 40 % més que abans de la pandèmia

La presidenta Armengol i el conseller Negueruela han assistit al procés de selecció que es fa aquests dies a Carrefour

El servei d’intermediació del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) preveu gestionar aquest 2022 un total de 14.000 llocs de feina, un 40 % més que l’any 2019, abans de la pandèmia, quan els contractes gestionats foren 9.727. A més a més, el SOIB forma anualment unes 11.000 persones.

Així ho ha indicat avui la presidenta del Govern, Francina Armengol, durant una visita amb el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, al procés de selecció que aquests dies s’està duent a terme amb la cadena de supermercats Carrefour a les seves instal·lacions de Son Cotoner (Palma).

Armengol ha destacat que aquests processos de selecció amb un número tan gran de llocs de feina oferts i demostren que les perspectives per a la temporada tur´ística “són molt bones” i destacat la feina d’intermediació laboral que du a terme el SOIB com un “exemple de col·laboració públicoprivada”. Així mateix, ha recordat la tasca que du a terme aquesta empresa pública per ajudar “els treballadors i treballadores a trobar un lloc de treball adequat per a les seves competències”. Finalment, ha mostrat el comrpomís del Govern per continuar reforçant el SOIB.

Molt bona notícia la xifra, perquè vol dir que la temporada turística es presenten molt bones. Xifres de creació d’ocupació són altes. Col·laboració público privada. La millor manera de solucions és treballar conjuntament part pública i privada. Posar en valor intermediació, programa fort. SOIB de cada vegada funciona a un ritme molt més alt. Ajuda a l’empresa i que els treballadors i treballadores se’ls ofereixi un lloc de treball adequat per a les seves competències. Hem reforçat i seguirem reforçant el SOIB

Aquest procés de selecció, o job days, permetrà la contractació de 200 persones i ha comptat amb la preselecció de candidats per part del servei SOIB Empreses. Per a aquest procés s’han preseleccionat un total de 690 candidats, dels quals el 60 per cent són dones, que són entrevistats per cobrir les necessitats de Carrefour en les seccions de carnisseria, forn, peixateria, venda d’electrodomèstics, xarcuteria, auxiliar de forn o bar, fruiteria, manteniment, reposició, caixa i compra en línia. Les entrevistes de feina s’han fet entre el dimecres 20 i el divendres 22 d’abril, en tres torns diaris.

 

35 job days per a 3.000 llocs de feina

De gener a maig d’enguany, s’han organitzat o estan prevists 35 job days per cobrir prop de 3.000 llocs de feina en els sectors d’hoteleria i turisme, comerç, transports, sector elèctric i energètic i sector nàutic. Els job days són processos de selecció que el SOIB empreses du a terme per a grans i mitjanes empreses. A més a més, el SOIB fa intermediació per a empreses locals petites i mitjanes a través dels seus 13 centres territorials.

A la visita d’avui també hi han assistit el director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou; la  directora del SOIB, Pilar Ortiz, i el director institucional de Carrefour Illes Balears, Antoni Canals, entre d’altres.