LOGO CAIB
10 gener 2021 Presidenta

Eivissa passa a nivell 4 de risc extrem i adopta mesures de reforç per frenar els contagis de COVID-19 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Eivissa passa a nivell 4 de risc extrem i adopta mesures de reforç per frenar els contagis de COVID-19

Se suspèn l’activitat de cafeteries, bars i restaurants, els quals, no obstant això, sí podran fer menjar per emportar i envia a domicili

Es clausuren les zones de les grans superfícies que no estiguin dedicades a productes d’alimentació i higiene essencials

 

El Govern de les Illes Balears pujarà a nivell 4 i reforçarà les mesures per frenar la propagació dels contagis de COVID-19 a Eivissa a partir de la setmana que ve. Així ho han explicat avui la portaveu de l’Executiu i consellera de Presidència, Pilar Costa, el president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, i els alcaldes dels diferents municipis d’Eivissa, després de les reunions que han mantingut amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i amb els agents socials d’Eivissa per fer seguiment de la situació de la pandèmia. El Consell de Govern aprovarà demà aquestes restriccions que afecten l’activitat de restauració, la comercial i els gimnasos, i que entraran en vigor la mitjanit de dimarts a dimecres.

Costa ha explicat que aquestes limitacions responen a l’evolució desfavorable que han experimentat els darrers dies els indicadors epidemiològics, que situen les illes en situació de ‘risc extrem’ i a la necessitat de tallar els contagis i preservar la capacitat de resposta del sistema sanitari. Cal assenyalar que actualment a Eivissa hi ha 26 ingressats a planta, 8 a la UCI COVID i 4 en UCI no COVID. Això suposa una ocupació del 26% a les Unitats de Cures Intensives. La portaveu del Govern ha advertit que els indicadors apunten que els pròxims dies la incidència continuarà pujant, i en conseqüència augmentaran també els ingressos hospitalaris.

En aquest sentit, pel que fa a les dades epidemiològiques, a dia d’avui, totes les illes se situen molt per damunt dels 60 casos per 100.000 que el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties considera el llindar a partir del qual un territori es troba en situació de risc. Eivissa és la que es troba pitjor i, amb una IA14 de 648,35 per 100.000 habitants multiplica per 10 el límit esmenat. En el conjunt de les Illes la IA14 de és de 606,11 per 100.000 habitants.

Per aquest motiu, després d’analitzar l’informe del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties, s’ha considerat adequat passar l’illa d’Eivissa a nivell 4 i reforçar el canvi de nivell amb altres mesures, com ja es va anunciar divendres que es farà amb Mallorca.

Concretament, s’ha considerat oportú i proporcionat suspendre l’activitat de cafeteries, bars i restaurants, que només podran fer servei a domicili i menjar per emportar.

Pel que fa a l’activitat comercial, les grans superfícies (comerços de més de 400 metres quadrats) hauran de romandre tancades, excepte els supermercats i establiments que suministrin béns essencials. El petit comerç, no obstant, continua com fins ara. Amb l’aforament del 30 % i el tancament a les 20.00 hores.

Així mateix, se suspèn l’activitat de gimnasos i spas.

Es prohibeix l’assistència de públic a les competicions esportives.

El toc de queda es fixa a les 22.00 hores.

Aquestes mesures s’han pres per evitar aquelles activitats que poden provocar aglomeracions o situacions en les quals no es respectin de manera correcta les normes i recomanacions per prevenir els contagis. Pilar Costa ha recordat que els centres educatius continuen funcionant amb normalitat, i ha assegurat que “tots som conscients de la fatiga emocional que genera aquesta pandèmia, però el nou esforç que demanam ha d’anar acompanyat per un missatge d’esperança gràcies a la vacunació, que avança a bon ritme a les Illes”. Aquest dilluns està previst acabar la vacunació de la primera dosi a les residències de gent gran.  Fins avui s’han vacunat 5.015 persones a les Balears: 3.806 a Mallorca, 626 a Menorca i 583 a Eivissa.

Les mesures es detallaran en l’acord de Consell de Govern que s’aprovarà demà, dilluns; entraran en vigor la mitjanit de dimarts a dimecres i seran vigents 14 dies fins el 26 de gener.

D’altra banda, davant la situació d’extrema gravetat en la que es troben Mallorca i Eivissa, el Govern insta la població a reduir la mobilitat al màxim i a dur a terme exclusivament les activitats essencials. Igualment, es demana que la ciutadania romangui a casa a partir de les 20.00 hores, limiti al màxim els contactes socials i compleixi amb totes les mesures preventives per evitar emmalaltir.