LOGO CAIB
Contingut
23 maig 2018| <9ªL> Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques

Catalina Cladera referma el suport del Govern al sector productiu de Balears en la Junta anual d'ISBA en què s’ha nomenat Eduardo Soriano com a nou president de la S.G.R. NNota Informativa

Foto de noticia

Catalina Cladera referma el suport del Govern al sector productiu de Balears en la Junta anual d'ISBA en què s’ha nomenat Eduardo Soriano com a nou president de la S.G.R.

Soriano succeeix en el càrrec a Fernando Marquès, president d’Isba durant els darrers 12 anys, recentment desaparegut.

La consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Caldera, ha assistit a la reunió de la Junta general ordinària i extraordinària de la Societat de Garantia recíproca ISBA. En aquesta sessió, a banda de la presentació i aprovació dels comptes anuals de la societat, també s’ha procedit al nomenament del nou president de l’entitat, en la figura de l’empresari Eduardo Soriano. Soriano, que ja era membre del Consell d’Administració de la societat, relleva en el càrrec Fernando Marquès, president d’ISBA des de 2006 i fins el moment del seu òbit, el passat mes de març.

Per aquest fet, en el decurs de la Junta d’ISBA s’ha celebrat un homenatge a la figura de Marquès, amb presència de representants de la família. La consellera Cladera els ha lliurat una placa commemorativa i una foto d’un dels darrers consells d’administració de l’entitat que va presidir el finat.

En la seva intervenció davant dels socis i membres de la Junta d’ISBA, Cladera ha fet referència a aquest “moment de canvi” que suposa el relleu a la presidència, i ha reclamat el “manteniment del paper dinamitzador de l’empresariat, de les pimes i els emprenedors” que duu a terme la societat de garantia recíproca.

Cladera ha refermat el “suport del Govern a ISBA coma una eina vàlida que ajuda a les petites i mitjanes empreses a trobar finançament per a les seves iniciatives en millors condicions a les del mercat”, i en aquest sentit ha encoratjat al nou consell d’Administració a “seguir per aquest camí”. Un consell del qual el Govern en manté la seva participació a través dels directors generals del Tresor i Política Financera, José Luís Gil, i de Promoció Industrial, Manel Porras.

El Govern col·labora amb ISBA en dues de les iniciatives de la societat. Dues línies d’ajudes a l’obtenció d’avals, la CAIB-ISBA 2018, amb una dotació màxima de 40 milions d’euros, i la IDI-ISBA, amb altres 10 milions de límit. La primera especialment dirigida a despeses d’inversió o de refinançament per a pimes, emprenedors, dones empresàries o iniciatives tecnològiques; mentre que la segona, derivada del Pla d’Indústria que el Govern ha posat en marxa enguany, directament dirigida al finançament d’activitats industrials a Balears.