16 setembre 2022 <10aL>Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura

Es presenta LaTroca, una trobada de joves creadors digitals en català NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Es presenta LaTroca, una trobada de joves creadors digitals en català

La primera edició es farà a Palma i acollirà participants d’arreu del domini lingüístic

El proper 15 d’octubre tindrà lloc a Palma LaTroca, una trobada de joves creadors que publiquen en català a les xarxes i que acollirà participants de tot el domini lingüístic. Es tracta d’una iniciativa impulsada conjuntament pel Govern de les Illes Balears, la Generalitat de Catalunya i la Generalitat Valenciana.

La trobada neix amb l’objectiu de potenciar el panorama de creació digital en català i crear comunitat que s’expressi en aquesta llengua a través de les xarxes, fomentant la relació i el coneixement entre joves de diferents territoris. En les properes setmanes es farà públic el programa complet, on hi haurà tiktokers, youtubers, instagramers, jugadors de videojocs, streamers i impulsors de pòdcasts.

S’hi parlarà de llengua i humor, de la comunitat de jugadors de videojocs, de l’empoderament a les xarxes i l’eclosió dels pòdcasts, entre d’altres. També hi haurà espais d’intercanvi d’experiències i projectes, i altres activitats relacionades amb la creació de continguts digitals a Internet.

L’organització de l’esdeveniment va a càrrec de les àrees de política lingüística del Govern de les Illes Balears, de la Generalitat de Catalunya i de la Generalitat Valenciana, i també de l’Institut Balear de la Joventut. Hi col·laboren l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palma i l’Obra Cultural Balear.

La primera edició de LaTroca es durà a terme al Teatre Xesc Forteza, a Palma, i les inscripcions ja es poden fer a través del web de la Direcció General de Política Lingüística (dgpoling.caib.cat).