LOGO CAIB
Contingut
9 maig 2022Conselleria de Medi Ambient i Territori

Reactivació econòmica: S’obri la convocatòria d’ajudes finançada amb Fons Next GenerationEU per a la reserva de la biosfera de Menorca NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Reactivació econòmica: S’obri la convocatòria d’ajudes finançada amb Fons Next GenerationEU per a la reserva de la biosfera de Menorca

El consell insular i els municipis podran aspirar als més de 750.000 € previstos per al període 2022-24

En el Butlletí oficial de les Illes Balears (BOIB), s’ha publicat, aquest dissabte, l’ Ordre del conseller de Medi Ambient i Territori per la que s’estableixen les bases reguladores i s’aprova la convocatòria per a l’any 2022 de subvencions per a actuacions en la Reserva de la Biosfera Menorca, amb càrrec al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea-Next GenerationEU.

L’import màxim que es destina a aquesta convocatòria és de 755.383,00 € per al període 2022-24. Poden ser beneficiaris de les subvencions previstes a la convocatòria, el Consell Insular de Menorca, òrgan gestor de la Reserva de la Biosfera Menorca, a través de l’«Agència Menorca Reserva de Biosfera», i els municipis de l’illa. El termini de presentació de les sol·licituds és de 15 dies naturals comptador des del dia següent a la publicació d’aquesta convocatòria en el BOIB.

La finalitat genèrica d’aquestes subvencions és contribuir a la consecució dels objectius del PRTR del component 4 («conservació i restauració d’ecosistemes i la seva biodiversitat»), inversió 2 i objectiu 69. Mitjançant els fons destinats a finançar actuacions en les reserves de la biosfera, es pretén impulsar accions demostratives de la sostenibilitat del desenvolupament, fomentant l’ocupació verda i l’emprenedoria vinculat a noves activitats sostenibles en les reserves de la biosfera arreu de l’Estat.

L’objectiu 69 està definit a l’Annex de la Proposta de Decisió d’Execució del Consell de la Unió Europea relativa a l'aprovació de l’avaluació del PRTR, i especifica que almenys 50.000 hectàrees han d’estar cobertes per actuacions efectives de conservació de la biodiversitat per al mes de juny de l'any 2026. En el cas de les subvencions per a les reserves de la biosfera s'han assignat, del total mencionat, 5.500 hectàrees com a indicador de compliment, corresponent a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, d'acord amb els criteris de distribució aprovats per la Conferència Sectorial de Medi Ambient de 9 de juliol de 2021, completar 83 hectàrees d'actuació de conservació en la Reserva de la Biosfera de Menorca, l’única existent a l’arxipèlag.

En definitiva, la finalitat d’aquests ajuts és promoure la conservació i gestió de la biodiversitat dels recursos naturals, el foment del desenvolupament sostenible i la millora del patrimoni cultural en la Reserva de la Biosfera Menorca.